Komoly csatákat vívott az Illés Akadémia U9

Komoly csatákat vívott az Illés Akadémia U9

Székesfehérváron szerepeltek Hujber Gábor tanítványai.

Magyarország legnevesebb és legerősebb utánpótlás-csapatai ellen szerepelhetett az Illés Akadémia U9-es korosztálya. A fehérvári tornát nagyon jól kezdtük, a későbbi ezüstérmes Honvéddal játszottunk 1–1-es döntetlent, úgy hogy végig nekünk voltak lehetőségeink. A következő meccsen sajnos 1–0-s előnyből kikaptunk a Vasas ellen. Az MTK ellen a sokáig 0–0 volt az állás, a végére sajnos azonban kijött, hogy a korosztályunk legerősebb csapata ellen játszottunk. Ami külön öröm, hogy a kék-fehérek edzői nagyon megdicsérték csapatunkat, elmondásuk szerint ilyen jól játszó ellenfél ellen ritkán van lehetőségük futballozni. Ezután két gyengére sikerült meccs következett: az UTE és a Fehérvár „pirosak” csapataitól is kikaptunk. A torna utolsó két meccsén viszont sikerült nyernünk, a Ferencváros elleni 5–4-es győzelmünk a nap talán legjobb mérkőzése volt. A napot 2 győzelemmel, 1 döntetlennel és 4 vereséggel zártuk.

Hujber Gábor a Hende Noel, Novák Benett, Rajos Ádin, Kalmár Kornél, Papp Olivér, Tóth Dávid, Vígh Olivér, Dávid Marcell összetételű kerettel dolgozott.

Eredményeink:

Honvéd – Illés Akadémia 1–1

Illés Akadémia – Vasas 1–4

MTK – Illés Akadémia 5–2

Fehérvár Piros – Illés Akadémia 2–1

Illés – Újpest 2–5

Fehérvár Fehér – Illés Akadémia 2–5

Illés Akadémia – Ferencváros 5–4

Egy országosan kiemelkedő tornán, a legjobb csapatokkal játszhattunk, ami nagyon jó tapasztalat volt számunkra. Tiszta képet kaphattunk arról, hogy hol is tartunk. Azért azt látni kell, hogy ezek a csapatok nagyobb bázissal, és nagyobb merítési lehetőséggel dolgozhatnak. Ennek tudatában öröm volt látni, hogy egy meccset leszámítva, játékban mindenkivel egyenrangúak voltunk, sőt, játékfelépítésben az élbolyba tartozunk. Ami ezeken a tornákon jól látható, hogy kis dolgokon múlik a siker, hiszen helyzetkihasználásban, a támadózónában való jó döntésekben ezek a csapatok előrébb tartanak. Meg kell dicsérnem a gyerekeket, hiszen mentalitásban, agresszivitásban, és a labdakihozatalban kimagaslót nyújtottak. Nekünk az Illés Akadémián a célunk a gyerekek nevelése, az, hogy minél többen jussanak el a nagyobb korosztályokba, és onnan a felnőtt csapatba, ezért nem a számszerű helyezésben gondolkodunk. Így azt mondom a gyerekeink jól fejlődnek, és ami a legfontosabb: imádnak focizni

– nyilatkozta a tornát követően Hujber Gábor.