Gödörben a Szombathelyi Haladás

Gödörben a Szombathelyi Haladás

Második idei hazai mérkőzésüket is elveszítették a zöld-fehéreknek.

Immáron a 24. fordulót rendezték ezen a vasárnapon a Merkantil Bank Ligában: a Haladás a III. Kerületi TVE együttesét fogadta. Ősszel nem született gól az óbudai találkozón. Németh Szabolcs a Rózsa – Kállai, Guzmics, Németh M., Bosnjak – Doktorics, Holdampf, Kiss B., Horváth R. – Tóth-Gábor, Lencse összeállítású tizenegyet kezdette. Azaz az Illés Akadémia kapusedzője, Rózsa Dániel mellett, Kállai Kevin, Doktorics Áron, Kiss Bence és Tóth-Gábor Kristóf, mint korábbi növendékünk, Horváth Rajmund pedig, mint U19-es kerettagunk szerepelt a kezdők között. A padon többek mellett Lucas Mario Simut, Szekér Ádám, Tóth Milán és Szijjártó Ármin vártak arra, hogy beszálljanak. A vendégeknél korábbi játékosaink közül Schuszter Ronaldot és Nyári Patrikot a cserék közé jelölte Kemenes Szabolcs.

Az első félidőben mindössze néhány alkalommal tudtunk a vendégek védelem mögé kerülni. Az egyik ilyen után Tóth-Gábor Kristóf fejesénél védett nagyot a III. Kerületi TVE kapusa, míg Horváth Rajmund jobb alsóba tartó lövésénél is bravúrt mutatott be Balázs József. A kékmezesek kulturáltan futballoztak, sportszerű volt a mérkőzés, a Hali azonban nem helyezett elég nyomást ellenfelére, így 0–0-val mentek szünetre a csapatok.

A fordulást követően sem változott a játék képe. A labda a vendégek térfelén pattogott, lövésekkel és akciókkal is próbálkozott a Haladás, ám ötlettelennek bizonyultunk. A vasi közönség űzte-hajtotta a kedvenceket, ám a zöld-fehérek nem tudtak betalálni. Hiába cserélt Németh Szabolcs, a mieink görcsössé váltak – és egy pontrúgás után a vendégek gólt szereztek a 70. percben. Ezek után is a Kerület kapuja előtt pattogott a labda, ám az eredmény nem változott: a Schuszter Ronaldot is bevető Kemenes-csapat 1–0-ra győzött.

A legutóbbi öt hazai meccséből négyet elveszítő Haladás a jövő hétvégén Szegedre látogat.