Az első gólunk nem ért pontot

Az első gólunk nem ért pontot

Kisvárdán játszotta tavaszi harmadik meccsét Kovács László és Nagy József együttese.

Várda LA U17 – Illés Akadémia U17 2–1 (2–0)
Illés Aka. U17: Kostyák – Smeringa (Sabia, 90.), Csörnyei, Bolla B., Deme – Kopácsi Á., Palkó (Lehel, 74.), Bodrogi – Bíró Zs. (Takács-Földes, 58.), Katona, Bonchis (Horváth B., 90.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Katona (85., 2–1)

Kiválóan rajtolt a Kisvárda 2023-ban: a négy hozott pontjuk mellé még hatot gyűjtöttek be, hiszen otthon legyőzték az ETO-t 1–0-ra, míg Pakson is diadalmaskodtak 2–0-ra. Ellenben az Illés Akadémia U17 még nem szerzett gólt, igaz, két nagyon komoly ellenféllel küzdöttek meg Csörnyei Zsomborék. Székesfehérváron 1–0-ra kaptunk ki, míg az otthonunkban a Ferencvárost fogadtuk, és ezen a meccsen gól nélküli döntetlen született. Vajon a harmadik dunántúli zöld-fehér ellenfél már meg tudja-e álltani a keleti végvárat? – ez volt a találkozó fő kérdése.

Az első félidőben nem tudtunk ennek a várakozásnak megfelelni. Tíz perc elteltével büntetőből szereztek előnyt a piros-fehérek, majd a 39. percben kettőre nőtt a különbség a két együttes között: egy szöglet után vették be a kapunkat a várdaiak. A második játékrészre mind futballban, mind küzdelemben átvettük az irányítást, nyomás alatt tartottuk a hazaiakat. Átlövésekkel is próbálkoztunk, ugyanis jó zárták a széleket a szabolcsiak, így helyzetünk kevesebb akadt. Aztán a hajrában csak sikerült betalálnunk: Takács-Földes Olivér szabadrúgására Katona István érkezett remek ütemben és 7 méterről fejelt a kapuba. Még volt hátra néhány perc, azonban az egyenlítés már nem jött össze, így 2–1-es vereséget szenvedtünk.

Az erős szélben lejátszott mérkőzésen az első félidőben a – szél támogatását élvező – Kisvárda fölénk kerekedett. Kár ezért az időszakért, a hazaiak voltak a gyorsabbak és ötletesebbek, a párharcok többségét is ők nyerték meg. A szünet után aztán kiegyenlítődött a játék, sok párharcot nyertünk meg, az utolsó 20 perc pedig abszolút a mi fölényünkről szólt. Nyomás alá helyzetük őket, de csak egyszer tudtunk betalálni, így nem tudtunk pontot szerezni

– értékelte a látottakat Kovács László vezetőedző.