Kiváló mérkőzés, szép siker

Kiváló mérkőzés, szép siker

Ezúttal a pontrúgások után voltak eredményesek Németh Richárd tanítványai.

Illés Akadémia U16 – SK Slovan Bratislava U16 2–1 (1–1)
Illés Aka. U16:
Németh B. – Tasnádi Á., Nyári, Papp – Bolla Á., Hende, Sági, Söptei – Sipos-Kiss, Krone, Klement. Cserék: Őri K. – Molnár L., Szilvási, Tóth K., Tóth E., Markó, Szele, Szép. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Nyári (8., 1–0), Söptei (50., 2–1)

Aktívan kezdett mindkét együttes, az első nagyobb lehetőség a vendégek előtt adódott. Egy indítást követően a 15 méterről leadott lövésnél védett nagyot Németh Bence, a kipattanónál pedig remek ütemű kivetődéssel akadályozta meg, hogy a center megkapja a labdát. Hamar helyzettel válaszoltunk, Sipos-Kiss Dániel a 16-os vonaláról leadott lövése a bal felső sarok fölött-mellett ment el nem sokkal. A 8. percben egy szöglet után a rövidnél ütötte ki a labdát a vendégek kapusa, amit Nyári Olivér szerzett meg, ám a büntetőterület csücskénél visszahúzták. A szabadrúgást a sértett laposan – kihasználva a vizes fű gyorsító hatását – a sorfal mellett a rövidbe vágta, 1–0. A 14. percben kiegyenlítettek az égszínkékek: az egyre hevesebb esőben egy középpályáról történő gyors jobb oldali beindulás végén az ötösre visszatett labdát lőtte a center a kapuba – Németh Bence belekapott lábbal, de hárítani nem lehetett a közeli lövést, 1–1. A 30. percben egy szép forgatás után Klement Dávid vette át a labdát, 14 méterről nem sokkal lőtt a jobb sarok mellé. Az első félidő hajrájában Klement beadását Sipos-Kiss Dániel 8 méterről fejelte mellé, nem sokkal később ugyanő a balösszekötő helyéről 13 méterről lőtt fölé.

Vendéghelyzettel indult a második félidő, Őri Krisztofer a röviden és a hosszú oldalon is nagy védéssel „nyitott”. A másik oldalon mi viszont góllal! Az ötössel egy magasságból végezhettünk el szabadrúgást a bal oldalon. Nyári Olivér a sorfal mellett a 16-oson belülre befutó Söptei Bálinthoz továbbított laposan, aki 14 méterről a balösszekötő helyéről kilőtte a bal alsót, 2–1! A 70. percben növelhettük volna előnyünket, ám Sipos-Kiss a ziccerét a kapusba lőtte. Inkább az volt benne a meccsben, hogy mi rúgjuk meg a harmadik gólt, mégis egy szögletnél Őri Krisztofernek kellett a kapufára tolnia a labdát – utána aztán megint előttünk adódott lehetőség a gólra, ám az ötösről leadott lövést hárította a pozsonyi kapus. Újabb találat azonban nem esett, így 2–1-re győztek Németh Richárd tanítványai.

Amilyen játékrendszert gyakorlunk, azt egyre jobban elsajátítják a srácok. Az edzések számának növekedésével egyre inkább visszalátjuk a tréningek anyagait. Nagyon tetszett ma az építkezésünk, sok helyzetig eljutottunk. Igaz, akcióból nem találtunk be, de volt jó pár lehetőségünk. A védekezésen csiszolnunk kell a továbbra is. A regnáló szlovák bajnok ellen játszottunk ma, akik a jövő héten már tétmérkőzésen szerepelnek, így még nagyobb öröm, hogy végig kontrollálni tudtuk a találkozót. Voltak olyan 10-15 perces periódusok, amikor csak az ő térfelükön pattogott a labda. Gratulálok a srácoknak, szép győzelmet arattak

– értékelt Németh Richárd, U16-os korosztályunk vezetőedzője.