Kapott, de adott is Horváth András együttese

Kapott, de adott is Horváth András együttese

Az első negyedóra után kiváló meccs kerekedett ki a Slovan és az Illés Akadémia között.

SK Slovan Bratislava U19 – Illés Akadémia U19 6–3 (3–0)
Illés Aka. U19:
Kostyák – Baján, Stefanich, Kovács B., Stifter – Mozsár, Horváth A., Zsédely – Bonchis, Takács-Földes, Pruska. Cserék: Molnár-Végh – Csörnyei, Smeringa, Bonyhárd, Lehel, Hurtyák, Bolla B. Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Pruska, Zsédely (11-esből), Bonyhárd

A héten már második felvidéki túráját tartotta meg Horváth András és Fazekas Norbert együttese: Zsédely Bencéék Pozsonyba látogattak. Az időjárás közbeszólt, így két U19-es csapat műfüvön játszott. Az első 20-25 percben kerestük a játékunkat, sok volt nálunk a technikai hiba. Egy könnyű síppal befújt 11-esből, majd egy, a védőzónában eladott labda után is betaláltak a hazaiak, bő negyedóra után pedig már három volt közte. Ekkor mértük fel, hogy miképpen is viselkedik a műfű, egyre többet volt nálunk a labda és folyamatosan helyzeteket alakítottunk ki. Ezek kimaradtak azonba.

A szünet után is támadólag léptünk fel, mégis egy előrevágott labda után négyre nőtt a különbség. Ezt követően azonban már mi is eredményesek tudtunk lenni. Egy kipattanó labdát Pruska Dániel vágott a kapuba, nem sokkal később pedig Zsédely Bence bizonyult magabiztos ítélet-végrehajtónak a 11-es pontról. A hajrához közeledve betaláltak a szlovákok, de megint közelebb jöttünk: Lehel Roland szép egyéni akció után tálalt Bonyhárd Attila elé, ő pedig nem hibázott, 5–3. A kék-fehérek még egyszer betaláltak, így a találkozót végül a Slovan nyerte meg 6–3-ra.

Kifejezetten jó találkozót játszottunk egy remek csapat ellen, akikkel abszolút felvettük a kesztyűt. Nem változtattunk a stílusunkon, nyíltsisakos mérkőzést láthattam, ami abszolút a hasznunkra vált. A hazaiaknál négyen is a felnőttek között szerepelnek, azaz kiváló játékerőt képviseltek. Háromgólos hátrány után szép dolgokat csináltunk. Az egyéni védekezésbeli hiányosságaink kijöttek. A II. félidő a miénk volt, játéképítésben, labdabirtoklásban és a helyzetek kialakításában is – örülök, hogy ilyen találkozón vagyunk túl, ami a felkészülésünket teljes mértékben segítette

– mondta Horváth András, az Illés Akadémia U19 vezetőedzője.