Egy gól döntött

Egy gól döntött

A Savaria Nemzetközi Ifjúsági Torna után újabb komoly kihívás előtt állt az Illés Akadémia U17.

Illés Akadémia U17 – SK Slovan Bratislava U17 0–1 (0–1)
Illés Aka. U17:
Farkas D. – Szakasics, Németh R., Erdei, Smeringa – Bécsy, László, Gyapjas – Bene, Liplin, Pljesovszki. Cserék: Őri B., Skravanek. Vezetőedző: Kovács László.

Az eső okozta nehézséget kapásból félretették a felek, és mindkét csapat a futballra koncentrált. Küzdelem, harc és sok párharc a középpályán: nem ismertek elveszett labdát a fiúk egyik oldalon sem. A vendégek átlövéseinél jól állta a sarat Farkas Dávid, elől nálunk pedig talán az utolsó átadásokba csúszott egy-egy hiba. A 37. percben aztán megszerezte a vezetést a Slovan: a bal oldalról lépett a 16-oson belülre a támadó, ahol jól zárta ki a védőjét, és az ötös sarkáról kilőtte a hosszú sarkot, 0–1.

A második félidőben mindent elkövettünk az egyenlítés érdekében, szép kombinációkkal operáltunk, ám a mai napon nem tudtunk a felvidéki kapus eszén túljárni, így a pozsonyiak nyerték meg a mérkőzést 1–0-ra.

Tudtuk, hogy a Savaria Nemzetközi Ifjúsági Torna után is egy rendkívül jó minőségű ellenféllel szemben kell megmutatnunk magunkat. Arra voltam kíváncsi, hogy a mentális fáradtságot miképpen tudjuk tolerálni, milyen koncentráltsággal bírunk, hogyan működik a figyelem és a fegyelem. Az első 20 perc nagyon tetszett, az első félidő második fele viszont kevésbé, ekkor átvette az irányítást a Slovan. Az egész második játékrészben domináltunk, sok gólhelyzetünk volt, ám ezek ki is maradtak. A heti munkába remekül illett ez a találkozó is. A vereség által tudunk a hibákra reagálni: minden új a számunkra, a játékrendszer, a csapatszerkezet, a játékosállomány változásai – azt várom, hogy ez mind-mind hozzájáruljon ennek a rendeződéséhez

– értékelt Kovács László vezetőedző.