Kiváló felkészülés az osztrákokkal

Kiváló felkészülés az osztrákokkal

Ellentétes félidők az U14-esek összecsapásán.

Illés Akadémia U14 – JAZ GU Süd U14 1–2 (0–2)
Illés Aka. U14:
Varga N. – Bogdán, Mórocz, Nyári, Axnix – Grádvohl, Laczó, Buza – Tasnádi, Moldován, Happe. Cserék: Angler, Bosnyák Bence, Bosnyák Botond, Börczi, Hányi, Szakály, Kiss-Szécsényi. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerző: Bosnyák Botond (65., 1–2)

Közös edzésen fogadta az Illés Akadémia U14 a stájerországi JAZ GU Süd együttesét, amelyet kétkapus játék zárt. Ezen aztán az Illés Akadémia végzett játékvezetői: Bonchis Olivér, Kostyák Rajmund és Csörnyei Zsombor működtek közre – mindenki megelégedésére. A középpályán folyt sokáig a játék, a kapuk ritkán forogtak veszélyben, ám az első félidő hajrájában egy kontrából betaláltak a vendégek: az első lövését még ki tudta ütni Varga Noel, ám az akciót kísérő csatártárs már közelről nem hibázott, 0–1. Sőt, egy teljesen hasonló szituáció után a 38. percben még egyszer betaláltak a kékmezesek, így mi kétgólos hátrányban mehettünk rövid szünetre.

Támadólag léptünk fel a fordulás után, próbálkoztunk átlövéssel és szélen vitt akcióval is. A fölényünk a 65. percben érett góllá, ekkor Kiss-Szécsényi Benedek szépen cselezett ki három osztrák védőt is, a bal szélről befelé húzott, majd remek ütemben játszotta meg a mélységből induló Bosnyák Botondot, aki 14 méterről, kissé balról szépen gurított a hosszú alsóba, 1–2. A gól után még inkább a stájerek térfelére tevődött át a játék, veszélyes szögletekig is eljutottunk, ám több találat már nem esett.

Nagyon hasznos mérkőzésen vagyunk túl, ellentétes félidőkkel. Az elsőben az ellenfelünk eredményességben volt jobb, hiszen két gólt szereztek. Mi ekkor pontatlanok voltunk, sok technikai hibát követtünk el – ennek ellenére sok mindent megvalósítottak abból, amit kértem. Aztán a fordulás után teljesen más felfogásban játszottunk. Mi domináltunk, veszélyes támadásokat vezettünk. Hiányérzetem a támadóharmadban, ott is a befejezéseknél van. Ott nem vagyunk eléggé kreatívok és pontosak. Ezúton én is külön köszönöm az Illés Akadémia U17-es játékosainak játékvezetői közreműködését – nagyon jól tették a dolguka, gratulálok nekik

– mondta Nagy László vezetőedző.