Egyetlen egy gól döntött

Egyetlen egy gól döntött

A bajnokság U13-as zöld-fehér rangadójának Győr adott helyszínt.

ETO FC Győr U13 – Illés Akadémia U13 1–0 (0–0, 1–0, 0–0, 0–0)
Illés Aka. U13:
Schepanski – Bock, Orbán, Magadics, Szalma – Molnár B., Lakatos, Módly – Szabó B. Cserék: Hajba – Németh B., Székely, Reiber, Angler B. Vezetőedző: Szűcs János.

Az U13-as bajnokság Észak-nyugati csoportjában már kétszer csapott össze egymással az ETO FC Győr és az Illés Akadémia. Mindkétszer idegenbeli siker született, mindkétszer nagy csatában, mindkétszer rendkívül szoros mérkőzésen. Októberben Szabó Botond mesterhármasával és Módly Samu góljával 4–3-ra győztünk a Rába-parton, míg itthon hiába szereztük meg a vezetést Szabó Boti révén, a győriek fordítottak, és 2–1-re győztek.

Óvatosan álltak egymáshoz a felek, az első negyedben leginkább taktikai játékot láthattunk. Előttünk egy óriási helyzet adódott, de Szabó Botond nem tudott túljárni a kapus eszén. A második etap utolsó momentumaként szabálytalanságot követtünk el a büntetőterületen kívül, ám a játékvezető a hazaiak meglepetésére és a mi megdöbbenésére büntetőt ítélt: ismerve a meccs kimenetelét, ez bizony mérkőzést befolyásoló hiba volt a részéről. A büntetőt értékesítették a hazaiak, így ők mehettek egygólos előnnyel a nagyszünetre.

A térfélcsere után egyértelműen átvettük az irányítást, ám hiába alakítottunk ki ziccereket, azok rendre kimaradtak. Orbán Roli fejesét a kapufa mentette, és még számtalan lehetőségünk adódott, ám nem tudtunk betalálni, így az ETO 1–0-ra győzött.

Egy jogtalan büntető pecsételte meg a sorsunkat. Ezek után támadtunk folyamatosan, nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, ám a helyzeteink rendre kimaradtak. Nem érdemeltünk vereséget. Szeretném maximálisan megdicsérni a csapatot, rengeteg energiát tettek bele a mérkőzésbe. Abszolút pozitívum, hogy egy jó csapat ellen számtalan helyzetünk volt, amíg a negatívum, hogy ezeket kihagytuk. A srácok mentalitását kiemelném, egy ilyen ítélet után sem zuhantunk össze, hanem mentek előre, hogy megfordítsuk az eredményt, sajnos azonban nem sikerült betalálnunk

– értékelt Szűcs János a találkozót követően.