Húsvéti gólparádét rendezett női U17-es csapatunk

Húsvéti gólparádét rendezett női U17-es csapatunk

Az ETO elleni fölényes győzelemmel Győrffy Mátyás csapata megcélozta a „középső” akadémiai bajnokság felsőházát.

Illés Akadémia-Viktória U17 – ETO FC Győr U17 6–2 (3–0)
Illés Aka.-Viktória U17:
Francsics V. – Kleinert P. (Csarnai Z., 46.), Németh Z., Farkas B. (Váraljai V., 46.), Ceglédi B. (Czuczai M., 60.) – Müller Zs., Giczi K. (Bukor Z., 82.) – Simon E., Harangi L. (Stadler K., 60.), Mesterházy I. – Csombor L. (Tóth L., 85.). Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Csombor L. (1., 1–0; 79., 4–2), Simon E. (39., 2–0; 45., 3–0), Mesterházy I. (84., 5–2), Tóth L. (89., 6–2)

Ennél jobban nem is lehet kezdeni egy mérkőzést! A találkozó legelső percében egy mélységi indítással Csombor Luca faképnél hagyta a védőket és szépen kilőtte a hosszú sarkot. Érdekes, hogy a gyorsan szerzett előny egy kicsit megzavarta akadémistáinkat, a folytatásban az ellenfél többet birtokolta a labdát, bár tudatosan, kombinatívan a mérkőzésnek ebben a szakaszában is a mieink játszottak. Az első félidő hajrájában azután helyreállt a rend, Simon Enikő kétszer is beköszönt – tekintélyt parancsoló előnnyel fordulhattunk.

Csapatunk a második félidőben is fölényben játszott, de nem növelte tovább előnyét, szinte a semmiből, az ETO rúgott két gólt. A 77. percben 3–2-re alakult a mérkőzés állása, de még mielőtt megijedhettünk volna, a csapat a sebességváltóhoz nyúlt, felpörgött, Csombor Luca pedig gólt szerzett. Az ismét megnyugtató előny tulajdonképpen eldöntötte a mérkőzést, de a hajrá perceiben még Mesterházy Ivett és Tóth Lili gondoskodott róla, hogy igazán szépen ünnepelhessünk – 6–2-es győzelemmel jött le U17-es csapatunk a pályáról.

Gratulálok a lányoknak, sokat tettek a győzelemért, és ha a második félidőben két percig szoros is volt az állás, az is őket dicséri, hogy azonnal váltottak, magasabb fokozatba tudtak kapcsolni. A gratuláció jár, de hozzá kell tennem azt is, görcsösnek éreztem a csapat játékát, amit persze magyaráz, hogy a nem jól sikerült pécsi meccs után nagyon akartak nyerni. Szeretném – és biztos vagyok, hogy ehhez a lányok is csatlakoznak – a győzelmünket Gyócs-Németh Cintinek ajánlani, szorítunk a mielőbbi teljes felépüléséért és nagyon várjuk vissza a csapatba

– értékelt Győrffy Mátyás vezetőedző.