Kiütéses győzelem az ETO ellen

Kiütéses győzelem az ETO ellen

Női U19-es csapatunk – felkészülési mérkőzésen – a felnőtt csapatban, Ausztriában pályára lépett játékosok, valamint a Telkibe, az A-válogatott tehetség-figyelő kiválasztójára meghívottak nélkül is remek győzelmet aratott Győrben, az ETO ellen.

ETO FC Győr U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 2–9 (1–6)
Illés Akadémia-Viktória:
Szabó K. (Nagy A., 60.) – Németh N., Rugovics B., Kováts A. – Mesterházy I., Pálfy B., Szabó L. (Balogh S., 46.), Szabó F. – Hécz Zs. (Vesztergom B., 46.), Kaszap K. (Takács E., 46.), Gravencz G. Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Mesterházy I. (2), Kaszap K. (2), Hécz Zs. (2), Takács (2), Gravencz G.

Az ETO kezdte jobban a mérkőzést, sőt a hazaiak egy gyors gólnak köszönhetően meg is szerezték a vezetést. A tizedik perc után már fordult a kocka és a folytatásban végig akadémistáink futballoztak fölényben, illetve eredményesebben.

Tebeli György háromvédős rendszerben kezdte a találkozót, majd több szerkezetben is kipróbálta a csapatot – igazából leginkább a 4-4-2-es működött jól. A találkozó kapcsán külön öröm, hogy a csapat sok gólt tudott lőni, és a nyáron igazolt játékosok is jó teljesítményt nyújtottak – Hécz Zsuzsanna és Takács Eszter is két gólt szerzett.

Már az első félidőben is eredményesen játszottunk, de a féltucat gólunk ellenére is látszott, hogy v an még, amin javítanunk kell, különösen a háromvédős rendszerben, a védekezésben, a belső védők és a szélső középpályások együttműködésében. A 33. percben váltottunk 4-4-2-re, gördülékeny volt az átmenet, az első félidő hajrájában két újabb gólt szereztünk. Mind a két játékrendszerben nagy fölényben játszottunk – eltekintve az első 10 perctől. Frissek, motiváltak voltunk. Gratulálok a lányoknak

– értékelt Tebeli György.