Bronzérmet szereztek a lányok a Savaria Kupán

Bronzérmet szereztek a lányok a Savaria Kupán

Idén még gazdagabb lett a Savaria Nemzetközi Ifjúsági Torna programja, az U17-es fiúk mellett U15-ös lányaink is pályára léptek az eseményen.

A négycsapatos leány tornán a mieink a horvát ŽNK Međimurje Čakovec, a szlovén ŽNK Radomlje és a Diósgyőri VTK társaságában szerepeltek és végül a bronzérmet szerezték meg.

Nagyon örülök, hogy a lányok ilyen remek nemzetközi tornán vehettek részt. Miután 12-13 éves kislányokról beszélünk, külön öröm, hogy mindezt itthon, hazai pályán, az Illés Akadémia remek létesítményeiben tehették, köszönjük a lehetőséget az akadémia vezetőinek. Az U15 a legfiatalabb korosztály, nem csak, ami az akadémiai rendszert illeti, de a leány nagypályás bajnokságokat is. Új csapatot kell építenünk, a pályaméret váltás miatt új dolgokat tanulunk és a felkészülésünket kiválóan szolgálta ez a két nap, a három mérkőzés. Nagyon fontos volt számunkra a torna, de teljes mértékben a felkészülésnek rendeltük alá és adtunk a mezőnynek egy, de inkább két év „fórt”, nagyon fiatal csapattal, sok próbajátékossal álltunk ki. Az első két mérkőzés veresége ellenére is büszke vagyok a csapatra és állítom, hogy a játékban nem volt akkora a hátrányunk, mint amit az eredmény mutat. A szerda reggeli mérkőzést különösen sajnálom, mire valóban felébredtünk, már elment a meccs. Mindezzel együtt is látnunk kell, hogy a párharcokban, a gondolkodási sebességben, a játék gyorsításában van lemaradásunk, de biztos vagyok benne, hogy a keretünk tagjainak többségéből az akadémiai képzésnek köszönhetően, remek játékos lesz

– értékelte a torna két napja alatt játszott három mérkőzést Ferencsik Evelin, a korosztály vezetőedzője.

Leány U15-ös csapatunk kerete a Savaria Nemzetközi Ifjúsági Tornán: Czuczai Daniella, Demeter Judit (kapusok) – Alasz Hanna, Becskeházi Jázmin, Első Hanna, Ferenczi Zoé Hanna, Gerencsér Léna, Giczi Lilien, Gulyás Dzsesszika, Gulyás Lorina, Gulyás Szimonetta, Harmath Ramira, Horváth Amira, Kiss Boglárka, Kórodi Anna, Kovács Lili, Licskai Léna, Lukács Korina, Polater Szonja, Polovics Dorina, Ollári Szabina, Sági Fruzsina, Szélessy Gréta Hédi, Takács Mira, Tarsoly Hanna.