Az Illés Akadémia U12 teljes kerettel csak egyszer tudott kiállni

Az Illés Akadémia U12 teljes kerettel csak egyszer tudott kiállni

Tóth Zsolt, az U12-es korosztályunk vezetőedzője tekintett vissza a magunk mögött hagyott időszakra.

A 2012-es korosztályunk az U12-es bajnokság Észak-nyugati csoportjában szerepel a 2023/2024-es bajnokságban. A vezetőedző, Tóth Zsolt volt a beszélgetőpartnerünk, a téma pedig a szezonra való visszapillantásunk.

Miképpen alakult a felkészülési időszak?

Az első feladat a keret mennyiségi és minőségi összetételének javítása volt. Ez összességében – úgy gondolom – sikerült is. Ezt követően fel kellett készíteni a gyerekeket a 9:9 játékra technikailag, fizikálisan, taktikailag és mentálisan egyaránt. Fontos volt, hogy elsajátítsák az alapelveket a játék négy fázisában, ezáltal pedig egyéni és csapatszinten is előre tudjunk lépni.

Hogy látod a csapat bajnoki mérkőzéseken nyújtott teljesítményét?

Az első mérkőzésünk volt az egyetlen, ahol mindenki a rendelkezésemre állt, így ennek a jótékony hatása rögtön az első fordulóban megmutatkozott egyénileg és csapatszinten egyaránt. Ezt követően sajnos egy komoly betegség és sérüléshullám kapott el minket, amelynek következtében hétről hétre toldozni-foldozni kellett a keretet. Nem segítette a helyzetünket, hogy néhány játékos megelégedett a helyzetével, és nem tett bele a 100%-ot sem az edzésekbe, sem a mérkőzésekbe… Mindez meg is látszott a játékunk minőségén a szezon második felében. Ez a jelenség engem is új kihívások elé állított, hiszen folyamatosan olyan szabályokat kellett alkotnom a tréningeken, amelyek maximális erőbedobásra késztették a gyerekeket. Összességében láttam pozitív dolgokat, viszont azt is észre kell venni, hogy nagyon sok a tennivaló, ha egyénileg képzett, pozitív gondolkodású, a játékhelyzeteket felismerő és azokat hatékonyan megoldani képes, a játék négy fázisának az alapelveiben gondolkodó játékosokat akarunk nevelni a Haladásnak és a magyar futballnak egyaránt.

Van-e olyan momentum vagy mérkőzés, amit kiemelnél?

Ha mindenképp ki kell emelnem valamit a mérkőzéseink közül, akkor az egyértelműen az első találkozónk volt. Az ott mutatott minőséget kell a tavasszal fenntartanunk és fejlesztenünk, hogy napról, napra jobb és képzettebb játékosaink legyenek. Ezért dolgozunk a hét minden napján január eleje óta!