Kitűnő meccset játszottak U17-eseink

Kitűnő meccset játszottak U17-eseink

Az NS Mura egy pontrúgás után került előnybe és ezt meg is tartották.

Illés Akadémia U17 – NS Mura U17 0–1 (0–1)
Illés Aka. U17:
Kostyák – Abért B., Bodrogi, Szentkirályi, Deme – Smeringa, Palkó, Bonchis – Takács-Földes, Lehel, Bíró Zs. Cserék: Németh H. – Wolf, Skravanek. Vezetőedző: Kovács László.

Ismerkedésre nem hagytak időt egymásnak a csapatok: mi is és a szlovének is a támadásokra helyeztük a hangsúlyt – igaz, a kapusoknak egy darabig nem volt közbeavatkozni való dolguk. Aztán az első negyedóra végén Lehel Roland végzett el szabadrúgást a 16-os bal sarkáról: a remekül eltekert labda a rövid felső sarok felé tartott, ám a muraszombati kapus óriásit védett és szögletre ütötte. Hamar jött egy válasz: gyors kontra futott végig a mi jobb oldalunkon, aminek végén Kostyák Rajmundnak kellett egy 14 méteres lapos lövést védenie. Pörgős maradt ezek után is a találkozó: mindkét csapat eljutott a 16-osig, ám itt a védők kerültek fölénybe mindkét oldalon. A 43. percben egy szögletet követően aztán a fekete-fehérek előnyhöz jutottak, így 0–1 volt az eredmény a mi szempontunkból a szünetben.

A kifejezetten jó iram a második félidőre alábbhagyott, legközelebb a gólhoz akkor jártunk, amikor Wolf Gergő beadását Takács-Földes Olivér fejelte kapura, ám lekapta a labdát a levegőből a muraszombati kapus.

Úgy gondolom, hogy kiváló ellenféllel szemben játszottunk ma. Nekik is – de nekünk is kiváló volt a mentalitásunk, ebből pedig egy nagyon jó első félidő kerekedett ki. Rengeteg párharcot hozott a meccs, ám mégis sok futással és mozgással töltötték meg a meccset a csapatok. Ez a nagyon jó mérkőzés mindkét csapatnak hasznos volt. Kaptunk pontrúgás után egy gólt, de ez nem von le semmit abból, hogy ilyen találkozókra van szükség ahhoz, hogy még tovább fejlődjünk

– nyilatkozta Kovács László a mérkőzést követően.