Fizikálisan nagyon erős volt az ellenfél

Fizikálisan nagyon erős volt az ellenfél

Hiába volt végig labdabirtoklási fölényben U14-es csapatunk, mivel a meccset az osztrák gárda nyerte 5–1-re.

Burgenlandi tartományi válogatott U14 – Illés Akadémia U14 5–1 (3–0)
Illés Aka. U14.:
Varga N. – Bogdán, Szakály, Mihály, Angler J. – Hideg, Bosnyák Botond, Kiss-Szécsényi – Börczi, Sánta, Grádvohl. Cserék: Schepanski – Mórocz, Hányi D., Axnix, Laczó, Tóth D., Bosnyák Bence, Tasnádi Zs., Moldován. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerző:
Mihály (50., 3–1)

A mérkőzés első perceitől kezdve az akadémiánkra jellemző stílusban próbált meg futballozni Nagy László legénysége, azaz labdabirtoklásban fölényt harcoltunk ki és szépen felépített támadásokat kezdeményeztünk. Sajnos egy kockázatos átadásunkat nagyon gyorsan góllal büntették a hazaiak, akik így 1–0-ra vezettek. Ezt követően is a mienk támadtak többnyire, de egy eladott labdánk után jött a burgenlandiak második találata. A félidő hajrájában pedig megszerezték az osztrákok a harmadik góljukat is.

A 3–0-s állásról induló második játékrész elején Mihály Dániel találatával feljöttünk 3–1-re, de a folytatásban érvényesült a házigazdák fizikális fölénye és végül 5–1-re nyerték meg a nemzetközi felkészülési mérkőzést.

A felkészülésünk szempontjából egy nagyon hasznos meccset játszottunk. Végig óriási fizikális hátrányban voltunk. Az ellenfél ezt használta ki, nem is igen akart focizni, pedig szerintem tudott volna. Hiába volt többnyire nálunk a labda, ők egyből ívelgettek előre, ha hozzájuk került. Nem is vagyok elégedetlen, bár 5–1-re kikaptunk, amiért nem vagyok boldog. De sok olyan dolgot láttam a srácoktól, ami a jövő szempontjából biztató. Amikor majd kiegyenlítődnek a fizikális viszonyok, az ilyen mérkőzéseket meg fogjuk nyerni. Ma három kulcsjátékosunk hiányzott, de ettől függetlenül nem voltunk rosszak

– foglalta össze tapasztalatait Nagy László vezetőedző.