A második félidőben játszottunk jobban

A második félidőben játszottunk jobban

Remek akció végén találtunk be, azonban a muraszombatiak két gólt is szereztek.

Illés Akadémia U19 – NS Mura U19 1–2 (0–1)
Illés Aka. U19:
Kovács M. – Mayer (Frák, 46.), Tarján, Kovács B., Stifter – Kopácsi Á., Bolla G., Mohos – Pruska, Zsédely, Horváth R. Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerző: Zsédely (57., 1–1)

Mura-vidéki partnerünk, az NS Mura ezen a napon két korosztállyal is érkezett Szombathelyre. A 15. percben a szlovének jutottak vezetéshez az U19-esek meccsén: egy szép összjátékot követően 21 méteres átlövés után került a kapunkba a labda. A félidő hajrájában egy remek Mohos Barnabás–Horváth Rajmund-kombináció után utóbbi lövését védte a szlovén hálóőr. Az első játékrészben inkább a vendégek játszottak fölényben, nekik volt több lehetőségük, így a szünetre megérdemelten mehettek egygólos előnnyel.

A fordulást követően nem sokkal itt is és ott is nagy helyzet adódott. Míg a szlovének kihagyták azt, a mieink egyenlíteni tudtak! Frák Marcell indult meg a jobb szélen, majd Kopácsi Áronhoz játszott. Ő becselezte magát a 16-oson belülre, ahol három védőt is becsapott, majd lekészítése után Zsédely Bence vágta a labdát a kapuba, úgy, hogy az a jobb kapufa tövéről vágódott oda, 1–1. Fölénybe kerültünk: előbb Mohos lövése nem sokkal ment fel a jobb felső sarok mellett, míg Horváth Rajmund kísérleténél nagyot fogott a muraszombati kapus. A jó színvonalú meccshez az is hozzájárult, hogy a vendégek előtt is adódtak lehetőségek: a 65. percben visszavehették volna a vezetést, ám nagy helyzetben fölé fejelt a támadójuk. Aztán az utolsó negyedórához közeledve megszületett a második szlovén gól: egy baloldali beadása után találtak be, 1–2. A mieink igyekeztek egyenlíteni, de nem sikerült, azaz a muraszombatiak 2–1-re megnyerték a találkozót.

A ma nyújtott teljesítményünk tökéletesen megfelel a felkészülésünk ezen időszakának: erről már a korábbiakban is beszélhettem, ezt is azt bizonyítja, hogy ott tartunk, ahol kell. Kitűnő ellenféllel találkoztunk, egy komoly bajnoki mérkőzésnek felelt meg a találkozó. A mai keret minden tagja előtt le a kalappal! A látottakkal elégedett lehettem. Az eredmény sokadlagos, ami számít, az az, hogy a betegségből-sérülésből felépülő játékosok megfelelő játékpercet tölthettek a pályán. Képet kaptam arról, hogy mik azok a pozitívumok, amikre a bajnokságban építkezhetünk, ennek megfelelően dolgozunk tovább a kezdésig hátralévő időszakban

– mondta Horváth András, az U19-es csapatunk vezetőedzője.