Kitűnő gyakorlás

Kitűnő gyakorlás

Az Illés Akadémia U13 bajnoki ritmusban tesztelt.

Illés Akadémia U13 – Fehérvár FC U13 1–3 (0–0, 0–0, 1–1, 0–2)
Illés Aka. U13:
Kovács V. – Majlinger, Tóth N., Husz, Lajos – Hányi B., Németh L., Lengyel – Bangó. Cserék: Molnár B., Németh L., Baranyi. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerző: Lengyel (55., 1–1)

Kedden az NS Mura vendégeként nyert Sátori Barnabás gárdája, ma pedig már 80 perces találkozón a Fehérvár FC érkezett Vasba. Kiegyenlített volt az első negyed, a kapuk viszonylag ritkán forogtak veszélyben, a csapatok védekezése jól működött. Szögletekig eljutottunk, de ezekből igazi helyzetünk nem volt.

A második felvonásban már lesgólig eljutottunk, és egyre jobban áttevődött a játék a középpályáról a Vidi térfelére. Egy szép szabadrúgás-kombináció, majd egy akció végén is nagyot kellett védenie a piros-kékek kapusának. Ez a futball felébresztette a vendégeket, akik háromszor is nagy helyzetet alakítottak ki: az első kettőnél még nem tálaltak kaput, a harmadiknál pedig Kovács Viktor hárított remek érzékkel!

Izgalmakban és fordulatokban a harmadik 20 perc sem szűkölködött! A fehérváriak előbb felső kapufáig, majd gólig jutottak – utóbbira gyorsan válaszolhattunk volna, ám egy szabadrúgást követő kavarodás után nagyot védett a vendégkapus. A játék képében benne volt az egyenlítés és ez meg is született az 55. percben! Szép támadás végén a kaputól 7 méterre vett át a labdát ballal Lengyel Ágoston, egy csellel átrakta a jobbjára – ezzel becsapta a védőjét – és kilőtte a rövid alsót, 1–1!

Az utolsó negyedben itt is, ott is adódtak gólszerzési lehetőségek. Tíz perccel a vége előtt a Fehérvár talált be, sőt, miközben az egyenlítésért hajtottunk, egy labdakihozatal során elkövetett hibánkat góllal büntették meg a Fejér vármegyeiek, így 3–1-re győztek.

Amiben ma jobbak voltak a fehérváriak, az a kapu előtti határozottság. Kiegyenlített volt a mérkőzés, mindkét csapat felvállalta a nyílt futballt. Talán az utolsó negyedre volt szűk a mai keretünk, ráadásul sérülés miatt is kénytelen voltam cserélni. Összességében tetszett, ahogy a gyerekek feszegették a határaikat, a mentális felkészültség ismét rendben volt. A labdaszerzések működtek, a labda elleni játékunk rendben volt, azonban a megszerzett labdákat hamar visszaadtuk, így ezek visszaszerzése felesleges energiafelhasználással járt: ebben kell javulnunk

– értékelt a látottakat Sátori Barnabás vezetőedző.