Kiszakította a gólzsákot U17-es csapatunk

Kiszakította a gólzsákot U17-es csapatunk

Győrffy Mátyás vezette leánycsapatunk az Astra elleni 10–0-s sikerrel zárta hazai szereplését a 2021/2022-es akadémiai bajnokságban.

Illés Akadémia-Vitkória U17 – AStra-Activtek HFC-Üllő U17 10–0 (6–0)
Illés Aka.-Viktória U17:
Farkas L. – Szabó F., Pintér T., Hajdú P., Kleinert P. (Németh Z., 46.) – Csejtei E. (Farkas B. 46.), Harangi L., Simon E. – Csáki E., Gyócs-Németh C. (Váraljai V., 59.), Mesterházy I.  Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Gyócs-Németh C. (9., 1–0), Csáki E. (10., 2–0; 85., 10–0), Szabó F. (13., 3–0), Szenyán E. (21., 4–0, öngól), Pintér T. (27., 5–0; 53., 7–0), Csejtei E. (45., 6–0), Harangi L. (57., 8–0), Váraljai V. (76., 9–0)

Az Astra együttese ellen játszotta utolsó hazai bajnoki mérkőzést U17-es leánycsapatunk. A mieink már az első percben tudatosították a vendégekben, hogy a három pont megszerzése a cél. Fölényben játszottunk, beszorítottuk őket, a 9. percben Gyócs-Németh Cintia révén aztán a vezetést is megszereztük. A gól még nagyobb lendületet adott, egy perccel később Csáki Eszter volt eredményes, majd Szabó Fanni is betalált, szűk 15 perc elteltével már 3–0 volt az állás. Egy vendég szempontból szerencsétlen öngól után gólerős hátvédünk, Pintér Tekla is beköszönt, majd Csejtei Emília remek átlövése zárta az első játékrészt, melynek végén 6–0-ra vezettünk. A szünet után sem változott a játék képe, kombinatív, ügyes játékkal rendre meg tudtuk bontani az Astra védelmét, Pintér Tekla pedig fejjel is bevette a kaput. Ha már fejes, akkor az apróbb termetű, ám annál fürgébb Harangi Lili sem akart lemaradni, okos, a kapus mozgásával ellentétes irányú bólintásával már 8–0 volt az állás. A csapat utolsó két találatából a csereként beállt Váraljai Vanda vállalt oroszlánrészt: először ő maga iratkozott fel a gólszerzők közé, majd az előkészítő szerepében jeleskedett és Csáki Eszternek adott gólpasszt, amivel kialakult a találkozó 10–0-s végeredménye.

Az elmúlt hetek viszontagságai után mindenképpen örülünk, hogy így alakult ez a mai nap, minden apró dolgot megpróbáltunk sikerként elkönyvelni. A lányok ezen a mérkőzésen érezhették, hogy ha mentálisan rendben vannak, mire képesek. Külön öröm, hogy újabb játékosok iratkoztak fel a gólszerzők közé, akik eddig nem találtak még be. Megyünk tovább, természetesen látjuk, hogy mi az, amiben előre lehet, és előre is kell lépni, még van egy mérkőzésünk az idényből, ezt szeretnénk tisztességesen megvívni. A győzelmet a sérülteknek ajánljuk, akiket várunk vissza

– értékelt Győrffy Mátyás.