Jó játékkal kaptunk ki az MTK-tól

Jó játékkal kaptunk ki az MTK-tól

U15-ös csapatunk hősiesen küzdött, de nem tudott pontot szerezni az MTK elleni, fővárosi mérkőzésen.

MTK Budapest U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 3–1 (3–1)
Illés Aka.-Viktória U15: Spilenberg M. – Simon E., Csarnai Z.., Giczi K., Lakatos L. – Takács M., Hajdú P., Alasz H., Hopp K. – Mészáros D. (Németh Zs., 71.), Márk Sz. Vezetőedző: Luki András.
Gólszerző: Simon E. (18., 2–1)

Erős ellenféllel találkozott rengeteg nehézséggel küszködő, a sérülés miatt és más okból hiányzók miatt foghíjas U15-ös csapatunk. Az edzői stáb jól felkészítette a lányokat a mérkőzésre, és ez látszódott is a pályán. Szervezett volt akadémistáink védekezése, a mezőnyben egyenrangú ellenfélként küzdött csapatunk – sajnos azonban az első szűk negyedórában kaptunk két, elkerülhető gólt, a teniszben azt mondanánk rá, ki nem kényszerített hibából.

A kék-fehérek első találatánál egy szögletet követő, kapu előtti kavarodásból pattogott a hálónkba a labda, a második gól pedig negyven méteres lövésből született.

Volt tartása a csapatunknak, nem esett kétségbe a kétgólos hátránytól és a 18. percben Simon Enikő szépített. A folytatásban sikerült átvenni a játék irányítását, nem csak helyzetek, de két ziccer is jelezte fölényünket – nem tudtuk azonban megfordítani a mérkőzést, sőt, egy újabb elkerülhető góllal, az MTK növelte előnyét.

A második játékrészt is jól kezdték a lányok, de már nem sikerült olyan fölényt kiharcolni, mint az első játékrész második felében. Csapkodó lett, a két tizenhatos között hullámzott a játék. Azután, ahogy telt az idő és az MTK a cserékkel frissítette is csapatát, szép lassan elfogytunk.

Vereséget szenvedett csapatunk, de – különösen a körülményekhez képest – jó teljesítményt nyújtott és az őszi szezon utolsó mérkőzése, a szerdai, DVTK elleni találkozó előtt megállapítható: sokat fejlődtek ebben a félévben a lányok.

Dicséret illeti a lányokat, hogy az elmúlt napok, hetek nehéz körülményeit feledtetve, ilyen jól teljesítettek, de sajnos a mérkőzés végére elfogytunk. Büszke vagyok rájuk, az én szememben győztesek! A helyzetek kialakításában mi voltunk a jobbak, a gólszerzésben viszont az ellenfél – kár, hogy a futballt gólra játsszák

– értékelte a találkozót Luki András, U15-ös lányaink vezetőedzője.