Kiss Tamás bemutatkozott a magyar válogatottban!

Kiss Tamás bemutatkozott a magyar válogatottban!

Kovács István, Ugrai Roland és Schäfer András után Kiss Tamás a negyedik Illés Akadémia-növendék, aki a magyar válogatottban szerepelhetett!

A magyar válogatott San Marino ellen lépett pályára világbajnoki selejtező-mérkőzésen – ez volt 2021-ben az utolsó hazai meccse a mieinknek. Hamar el is döntötték a három pont sorsát a meggypiros mezesek: Szoboszlai Dominik szép találatával jutottunk előnyhöz, majd Gazdag Dániel góljával 22 perc után már 2–0-ra vezettünk. Ezt követően is a san marinoiak térfelén folyt a játék, ám újabb érvényes találatot sokáig nem tudtunk szerezni. A Puskás Aréna közönsége űzte-hajtotta a magyarokat lankadatlanul.

A 73. percben cserélt Marco Rossi: Gazdag Dániel helyére Kiss Tamás állt be! Az Illés Akadémia növendéke 12 nappal 21. születésnapja előtt debütálhatott – mivel pedig az 57. percet követően Schäfer András is lehetőséget kapott, ez azt jelentette: 2021. november 12-es az első alkalom, amikor egyszerre két egykori Illéses szerepelt a magyar nemzeti tizenegyben!

Kiss Tamás a bal szélen kapott szerepet, a 76. percben ballal megcsinált egy jó cselt, becsapta a védőjét, éles szögből leadott lövését azonban hárította a kapus. A 83. percben Szoboszlai Dominik ismét betalált (3–0). Nem sokkal ezek után egy szöglet utáni kipattanót Kiss Tamás tette (volna) kapura, ám egy bekkről az alapvonalon túlra pattant a labda. A 88. percben Vécsei Bálint állította be a 4–0-s végeredményt.

A mieink a kilenc találkozó után 14 ponttal a 4. helyen állnak a csoportjukban.

Nyitókép forrása: www.nso.hu