Kiss Roland az Illés Akadémia Spirit üdvöskéje

Kiss Roland az Illés Akadémia Spirit üdvöskéje

Az előző bajnokság legeredményesebb pontszerző játékosával, a legígéretesebb fiatallal beszélgettünk.

 

Hogy kerültél a Spirithez?

Szolnokról költöztem Szombathelyre, és ettől a tanévtől fogva a Kölcsey Ferenc Gimnáziumba járok Körmendre. Korábban egy budapesti esport gimnáziumba jártam: bevallom őszintén, másra számítottam, így a váltás mellett döntöttem. Megkeresést kaptam Szabella Olivértől, és így az Illés Akadémia Spirithez, azaz Szombathelyre igazoltam.

Melyik a te területed az esporton belül?

Én a Rainbow 6:Siege taktikai játékban szerepelek. A Spirit előtt kisebb csapatokban játszottam, és mivel még nem töltöttem be a 18-at, a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságában nem is játszhattam. Európai kisebb kupákon indultam és magyar hétvégi kupákat is nyertem a korábbiakban.

Chibyként ismernek a játékban.

Volt egy nagyon jó barátom, akinek Csibi volt a beceneve. Mindig is tetszett a név, irigyeltem is érte! Így amikor ő visszavonult, kicsit átalakítottam, és felvettem.

Az utolsó forduló utolsó találkozóján dőlt el a bennmaradás. Nyomás alatt érezted magad?

Alapvetően a szezonra jobbat vártam magunktól, de egyénileg meg tudtam mutatni, mire is vagyok képes. Egyáltalán nem éreztem a meccs óriási súlyát, megtanultam már kezelni az ehhez hasonló helyzeteket. Persze a bennmaradás miatt izgultam, de nyomást nem éreztem.

Mik a tapasztalataid az Illés Akadémia Spiritről, mint egyesületről?

A játékon kívüli térben óriási segítséget kapunk. Az étkezésünkre dietetikus figyel. Ha úgy érezzük szükségét, bármikor bejelentkezhetünk egy beszélgetésre a klub pszichológusához. Szabella Olivér pedig a szervezésben és a mindennapi ügyintézésben nyújt nagy segítséget. Ilyen sehol máshol nincsen Magyarországon.

Mik az egyéni terveid?

Jövő tavasszal érettségi, aztán egy év kihagyást tervezek a tanulmányaimban – mellette pedig 100%-ban az esportra koncentrálni.