Csereként beállva szereztek rendkívül fontos gólokat

Csereként beállva szereztek rendkívül fontos gólokat

Borbács Ádám a MOL Fehérvár elleni U19-es bajnokin fejelt két gyönyörű gólt, amivel döntetlenhez segítette akadémiánk csapatát, Szijjártó Ármin pedig győzelmet jelentő találatot ért el az 18-as válogatott svájciakkal vívott összecsapásán.

Két roppant tehetséges fiatalember tért vissza nem is olyan régen hosszú sérülése után és mindketten gólokkal jelezték, hogy ismét komolyan kell számolni velük. Borbács Ádám mintegy 1,5 évet hagyott ki keresztszalag-szakadás miatt és csupán a nyáron kezdhetett el ismét a csapattársakkal gyakorolni. Ehhez képest a Sturm Grác elleni nemzetközi felkészülési mérkőzésen egy, míg a MOL Fehérvárral vívott bajnoki már két gólt ért el. Előbbin kezdőként 75, míg utóbbin csereként beállva 31 percet tölthetett a pályán.

Természetesen nagyon örültem az osztrákoknak lőtt gólomnak, de az igazi boldogságot a Vidi elleni találatok jelentették. A vendégek 2–0-s vezetésénél küldött be Horváth Rudolf és én feltétlenül góllal szerettem volna meghálálni vezetőedzőnk bizalmát. Szerencsére nem is egy, hanem két találat lett a dologból. Az elsőnél Dezamits Dominik volt a feladó és én a védőket megelőzve fejeltem a hálóba. A másodiknál Doncsecz Levi adta be a labdát és én a hosszún érkezve bólintottam a kapuba. Nagyon szeretnék a továbbiakban is jól és eredményesen szerepelni. Viszont még egyértelműen időre van szükségem ahhoz, hogy beverekedjem magamat a kezdőcsapatba

fogalmazott roppant szerényén akadémiánk 2004-es születésű reménysége.

A szintén térdműtéten átesett Szijjártó Ármin viszont egyértelműen jóval előbbre tart a visszatérésben, ő ugyanis már tavasszal pályára léphetett az U17-es bajnokságban, ahol az első két meccsén három góllal tette le a névjegyét. Azóta pedig már a Szombathelyi Haladás felnőtt csapatában is bemutatkozhatott. Legutóbb pedig az U18-as válogatottunk Svájc elleni felkészülési mérkőzésén szerzett győztes találatot úgy, hogy csupán a derbi 61. percében küldte pályára Oross Márton szövetségi edző.

Nagyon bíztam abban, hogy sikerül betalálnom a svájciak ellen, mivel számomra külön motivációt jelentett a helyszín, azaz a Haladás Sportkomplexum. A 70. percben egy korábbi csapattársamtól, Kocsis Dominiktól kaptam egy pontos beadást, amit szerencsére sikerült gólra váltanom. Nagyon örültem a győzelemnek, és persze annak is, hogy Oross Márton olyan pozitívan nyilatkozott a mérkőzést követően rólam. A dicsérő szó mindig jól esik és még több munkára sarkall. Úgy érzem, hogy jó úton haladok a céljaim teljesítése felé, de még bőven van tennivalóm. Szeretnék a Hali felnőtt csapatában is gólt szerezni, és minél sikeresebben szerepelni az Illés Akadémia U19-es együttesével

– foglalta össze röviden a terveit Szijjártó Ármin, aki nagyon bízik abban is, hogy az U18-as válogatott következő összetartására is meghívást kap. Ehhez bizonyára remek ajánlólevelet jelent a svájciaknak lőtt győztes gólja.