Kikapott Pozsonyban az Illés Akadémia U13

Kikapott Pozsonyban az Illés Akadémia U13

A Slovan mindegyik negyedben betalált.

SK Slovan Bratislava U13 – Illés Akadémia U13 4–0 (1–0, 1–0, 1–0, 1–0)
Illés Aka. U13: Nagy Zs. – Laczó, Hányi, Szakály Z., Axnix – Bosnyák Botond, Hideg – Tasnádi, Tóth D., Horváth Á. – Grádvohl. Cserék: Szalai-Horváth – Marian, Vert Zs., Bosnyák Bence, Mórocz, Moldován, Angler. Vezetőedző: Nagy László.

A Slovan régi stadionjában játszott az Illés Akadémia U13 – ez óriási meglepetés volt számunkra: a körülményekhez hamar alkalmazkodtunk, a nagy meleghez viszont mi is, és a hazaiak is kevésbé. Egy eltolódás követően szerezte meg a vezetést a pozsonyi csapat, majd a II. negyedben egy labdakihozatalba csúszott hiba, 2–0 a nagyszünetre. Ezek után egy nagy lesgól, illetve egy ellenünk elkövetett szabálytalanság utáni akciót követő véleményes 11-es után találtak be a hazaiak. Nálunk sok-sok nagy lehetőség kimaradt. A mezőnyben egyenrangúak voltunk, amit látni, hogy sebességben voltunk „kevesek” a fizikális adottságaink miatt, ezért a lehető legjobban fel kell építeni a játékunkat.

Remekül előkészített pályán, nagyon erős ellenféllel szemben kimondottan izgalmas meccset játszottunk. Férfias küzdelem folyt a pályán. A II. negyed kivételével kifejezetten jól játszottunk. Elsőrangú volt a felfogásunk és a hozzállásunk, sok volt azonban a technikai hiba. A 35 fok kivett mindkét csapatból. Nagyon elégedett vagyok, sportszerű, de sok párharcot hozó mérkőzésen nagyrészt egyenlő erők küzdelmét láttam. Talán akkor is egy góllal jobb lett volna a Slovan, ha nem tizenketten vannak a pályán – de ettől függetlenül nagyon hasznos volt a találkozó. Büszke vagyok a srácokra, betartották a taktikai utasításokat

– mondta a Nagy László a találkozó után.