Hasznos nemzetközi tapasztalatokat szerzett U16-os csapatunk

Hasznos nemzetközi tapasztalatokat szerzett U16-os csapatunk

Hullámzó teljesítményt nyújtva a nyolcadik helyen végzett akadémiánk együttese az ausztriai Ligistben megrendezett III. Lipizzanerheimat Kupán. Az erőfelmérőt végül a bécsi Rapid fiataljai nyerték.

Két kapussal (Molnár-Végh Marcell, Németh Hunor), valamint 15 mezőnyjátékossal (Bodrogi Bence, Bolla Bálint, Csörnyei Zsombor, Deme Sebő, Katona István, Koósz Raul, Kopácsi Áron, Kopácsi Balázs, Máté Márk, Nagy Milán, Smeringa Erik, Stefanich Mirkó, Szvoboda Dániel, Túró Benjámin, Wolf Gergő) utazott az ausztriai Ligistben megrendezett 10 csapatot felvonultató nemzetközi erőfelmérőre akadémiánk U16-os együttese. A rendezők a III. Lipizzanerheimat Kupán résztvevő mezőnyt két csoportba osztották. A mieink a szlovén NK Maribor, valamint három osztrák klub társaságában a B-jelű ötösbe kerültek.

Németh Richárd és Körhöcz György tanítványai az első fordulóban a Wolfsberger AC fiataljaival találkoztak és a kevésbé jól sikerült első 10 percnek köszönhetően 3–0-ás vereséget szenvedtek az összességében 25 percig tartó összecsapáson. Az osztrákok szó szerint a mieink valamennyi hibáját komolyan megbüntették.

A második derbin a Linzer ASK fiataljaival meccseltek akadémistáink és kifejezetten jó teljesítményt nyújtva 0–0-ás döntetlenre végeztek. Kár, hogy játékosaink két nagy ziccert is kihasználatlanul hagytak.

A harmadik körben a hazai együttes, a Bezirksauswahl Ligist/WAZ várt csapatunkra. A mieink hozták a kötelezőt és ugyan sok ziccert elhibáztak, de végül Máté Márk találatával 1–0-ra megnyerték az összecsapást.

A negyedik fordulóban a rendkívül jó erőből álló NK Maribor volt az ellenfelünk, és a nagy taktikai csatából a szlovének kerültek ki győztesen, akik 1–0-ra nyertek.

Az Illés Akadémia U16-os csapata 4 pontjával a csoport negyedik pozíciójában zárt és az olasz Udinese Calcio ellen léphetett pályára a 7-8. helyért. A mérkőzést jó hajrájának köszönhetően az olasz gárda nyerte 3–0-ra.

A remekül megrendezett nemzetközi tornát végül az osztrák Rapid nyerte az NK Maribor, valamint az Akademia Steiermark Sturm Graz előtt. A mieink a nyolcadik helyre futottak be.

A terhelés szempontjából egy rendkívül fontos héten vagyunk túl, amelybe remekül illeszkedett az osztrák torna. Nagyon hasznos tapasztalatokra tettünk szert. Láthattuk, hogy ezen a szinten az ellenfelek szinte minden hibát azonnal megbüntetnek. Nincs sok helyzet, azokat viszont könyörtelenül ki kellene használni. A tervek szerint valamennyi játékosunk bőven kapott játéklehetőséget és ennek köszönhetően terhelést is. Úgy gondolom, hogy a LASK, valamint a Maribor ellen jó teljesítményt nyújtottunk. Viszont kár a WAC-meccs első, valamint az Udinese-derbi utolsó 10 percéért

– értékelte a torna tapasztalatait Körhöcz György edző.