Kikapott Angyalföldön az Illés Akadémia U14

Kikapott Angyalföldön az Illés Akadémia U14

Az első félidőben nyújtott sokkal jobb teljesítményt a csapat.

Vasas Kubala Akadémia U14 – Illés Akadémia U14 4–1 (2–1)
Illés Aka. U14.: Őri K. – Kiss B. (Kálócz, 73.), Tasnádi, Bolla Á., Nyári (Molnár L., 67.) – Kelemen, Hende (Bruckner, 73.), Krone (Markó, 55.) – Virág (Haág, 73.), Klement, Tóth E. (Horváth Á., 67.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerző: Kelemen (32., 11-esből, 2–1)

Az Országos U14-es bajnokság Kiemelt-csoportjának 6. fordulójában az élbolyban lévő Vasas vendégeként lépett pályára az Illés Akadémia csapata.

Jó futballal rukkolt ki Szűcs János együttese, ám néhány perc alatt a térfelünkre kétszer átlépő hazaiak nagy egyéni hibáinkat kihasználva kétgólos előnybe kerültek. A mieink nem adták fel, helyzetek sokaságát dolgozták ki, de vagy nem találtunk kaput, vagy a kapufa mentett. Egy jogos büntetőből közelebb kerültünk az angyalföldiekhez, és a levegőben lógott az egyenlítés.

A szünetet követően még egy darabig eltartott a lendületünk, aztán bő egy óra elteltével megszületett a harmadik hazai gól, ami után már nem tudtunk újítani, sőt, még egyszer betaláltak a piros-kékek, így vesztesen hagytuk el a játékteret.

Két ellentétes félidőt láttam a mai napon. Az elsőben maximális elégedett voltam a srácokkal: szépen fociztunk, a középpályán kombinatívnak bizonyultunk, sok akciót vezettünk, jól szerveztük a játékot – azonban két egyéni hibából a hazaiak szereztek gólokat, pedig csak ez a két akciójuk volt. Labdabirtoklási fölényben voltunk: kapufát rúgtunk, 11-est harcoltunk ki, amit értékesítettünk is. Azonban ma is sok helyzetet kihagytunk. A srácok és jómagam is éreztem: meg lehet fordítani a meccset – valamiért azonban nem sikerült úgy ez a játékrész, ahogy akartuk. 3–1-nél úgy tűnt, hogy eldőlt a meccs. A II. félidő alapján megérdemelten nyert a Vasas, de felemás érzéseim vannak, ugyanis az első játékrész alapján komoly sanszunk volt a győzelemre. Sajnos ismét az egyéni hibák pecsételték meg a sorsunkat, de ennek ellenére büszke vagyok a fiúkra. A mi stílusunkat hozták, az a bánatom, hogy ez még pontokban nem mutatkozik meg. Elkeseredettségre nincs ok, a filozófiánk látszik, ez az ő fejlődésüket szolgálja, bízom benne, hogy mindez mielőbb párosul eredményességgel is

– mondta Szűcs János vezetőedző.