Nagy gólokkal nyertek az U19-es lányok

Nagy gólokkal nyertek az U19-es lányok

A mieink végig dominálva tudtak újabb gólzáporos győzelmet aratni.

Illés Akadémia-Viktória U19 – Pécsi MFC U19 7–0 (4–0)
Illés Aka.-Viktória U19: Csapó Zs. (Gévay D. 46.) – Rugovics B. – Juhász E. (Szalay J. 46.), Pálmai E. (Pálfy B. 69.), Balogh S. – Szabó L., Kaszap K., Varró V. – Nagy D. (Molnár R. 69.), Simon F. (Kiss-Lantos H. 62.), Varga B. (Andrónyi R. 62.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Kaszap K. (9., 1-0; 55., 6-0), Varga B. (22., 2-0; 48., 5-0), Szabó L. (35., 3-0), Varró V. (38., 4-0; 78., 7-0)

Az Astra elleni győzelem után ezúttal a PMFC ellen volt lehetősége U19-es akadémistáinknak az újabb három pont begyűjtésére. A mieink már az első perctől kezdve koncentráltan, gólratörően futballoztak, sorra alakították ki a veszélyes helyzeteket. Az áttörést a 9. percben Kaszap Kamilla távoli lövése hozta meg, amivel megszereztük a vezetést. A gól után is lendületben maradtunk, bátran használtuk a széleket, jók voltak a kényszerítők, védelem mögé belőtt labdák, az újabb találat azonban nem akart megszületni. Egészen a 22. percig, amikor egy kapufáról kipattanó labdát Varga Barbara fejelt a hálóba. A mieink remekül érezték, hogy a rendkívül betömörülő védelemmel szemben bátran lehet, és kell is vállalkozni átlövésekre. Szabó Liliána bombagóllal módosította 3–0-ra növelte előnyünket, majd meg a szünet előtt Varró Vera is feliratkozott a góllövők közé.

A folytatásban is magas sebességi fokozaton pörögtek a lányok, futószalagon vezették a szebbnél szebb akciókat, a 48. percben Varga Barbara a második gólját is megszerezte a mérkőzésen. Távoli próbálkozásaink továbbra is sok veszélyt rejtettek magukban, az 55. percben Kaszap Kamilla egy remek lövéssel duplázni tudott. A folytatásban jöttek a cserék, akik jól szálltak be a mérkőzésbe, motiváltan futballoztak. Baranyai ellenfeleink tíz emberrel védekeztek, ami ugyan nem könnyítette meg a dolgunkat, ám így is szinte minden akció lövéssel, gólhelyzettel fejeződött be, akár két számjegyű is lehetett volna a különbség. A 78. percben egy okos legurítást követően Varró Vera is csatlakozott a duplázókhoz, ezzel már 7–0-ára vezettünk. A mérkőzés hátralévő részében nem változott az eredmény, akadémistáink győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, meggyőző játékkal gyűjtötték be mindhárom pontot.

Örülök a megérdemelt győzelemnek, annak viszont még inkább, hogy a lányok sportemberhez méltóan kezelték az egész mérkőzést, amit nagyon jó volt látni. A mérkőzés kimenetele nem volt kérdés, gyönyörű gólokat rúgtunk, és ezen kívül is sok helyzetet tudtunk kidolgozni. Sokan osztoztak a gólokon, ami szintén örömteli dolog. Lendületben vagyunk, ezért egy picit sajnálom, hogy a jövő héten nem lesz forduló, de lesz két hetünk felkészülni a Puskás Akadémia elleni mérkőzésre, és mindent meg fogunk tenni, hogy jó állapotban várjuk az összecsapást

– értékelt Tebeli György vezetőedző.