Kikapott a rangadón az U12-es csapatunk

Kikapott a rangadón az U12-es csapatunk

Az egymást követő második rangadón maradt nyeretlen Takács Csaba együttese.

Zalaegerszegi TE FC U12 – Illés Akadémia U12 2–0 (1–0)
Illés Akadémia U12.: Szalai-Horváth – Mórocz, Laczó, Szántó – Vert, Hideg – Horváth V., Grádvohl, Papp M. Cserék: Moldován, Módly, Hányi, Horváth Á., Molnár B. Vezetőedző: Takács Csaba.

Az ETO elleni derbit követően ezúttal Zalaegerszegen léptek pályára U12-eseink. Ősszel egyetlen egyszer kapott ki az Illés Akadémia: a kapufák sorozatáig jutó csapatunk 3–1-re kapott ki akkor a Zetétől.

Ezúttal egy nagy védelmi hiba után hamar előnybe kerültek az egerszegiek, ami után inkább a mezőnyben folyt a játék. Fordulás után átvettük a meccs irányítását, de a helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni: a két magas és erős hazai belső védővel alaposan meggyűlt a bajunk. A második játékrész közepében egy az alapvonalról a kapunk elé begyömöszölt labdáról lemaradtunk, amit a hosszún érkező csatár értékesíteni tudott, 2–0. Próbáltuk ezek után is a saját játékunkat játszani, ám a helyenként durván futballozó hazaiak rászolgáltak a győzelemre.

A kék-fehérek továbbra is veretlenek, és így a veszített pontokat tekintve hat egységre nőtt az előnyük a mieinkkel szemben.

Sajnos nagyon gyengén kezdtünk: magasan védekeztünk, de egy előrevágott labdát borzalmasan reagáltunk le, és a nagy hiba után előnybe került a Zete. A mezőnyben folyt a játék, sok párharc alakult ki kevés helyzettel. Masszívan védekeztek a zalaiak, de a legnagyobb problémánk most is az volt, hogy a megszerzett labdákat hamar elszórtuk. Az előrejátékunk nem volt hatékony. Fordulás után hajtottunk az egyenlítésért, mezőnyfölényben voltunk, épített támadásaink voltak, a helyzeteinket azonban nem tudtuk értékesíteni. A második félidő közepén egy újabb védelmi hiba után kettőre nőtt a Zete előnye. Összességében leginkább előrejátékkal voltam elégedetlen, a kapu előtt súlytalanok voltunk, a két belső védővel nem tudtunk mit kezdeni

– nyilatkozta Takács Csaba a találkozó után.