Hatgólos meccsen kapott ki az U16

Hatgólos meccsen kapott ki az U16

Ez egy ikszes meccs volt, de túl sok hibát követtünk el.

Illés Akadémia U16 – ETO FC Győr U16 2–4 (1–1)
Illés Aka. U16.: Pataki – Bonyhárd (Szabó L., 72.), Mozsár, Frák, Stifter (Szemes, 77.) – Nagy B., Mohos (Pruska, 67.), Szvoboda – Udvardi, Nagy Zs. (Nagy R. H., 67.), Mayer (Varga D., 72.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Mohos (24., 11-esből, 1–0), Nagy R. H. (78., 2–3)
Kiállítva: Udvardi (86.)

A mérkőzés elején rögtön némi mezőnyfölényt sikerült kiharcolniuk Kovács László tanítványainak, ám ez egészen a 23. percig nem nyilvánult meg helyzetekben. Ekkor azonban Mohos Barnabás lépett ki remek ütemben a védők közül és a vendégek hálóőre csak szabálytalanul tudta megállítani, amiért a győri cerberus sárga lapot kapott, míg akadémistáink egy jogos büntetőt, amit a sértett gólra is váltott. Nem sokkal később enyhe túlzással élve a mieink a Rába-partiakkal is rúgattak egy gólt: a hatalmas egyéni hiba után Huszár Marcell könnyedén egyenlített, így az első félidő 1–1-es döntetlenre végződött.

Térfélcserét követően már inkább a vendégek domináltak, akik a 69. percben egy 11-esből elért találattal fordítottak, majd Szabó Lajos öngóljának köszönhetően két találattal meg is léptek. A 78. percben Nagy Roland Huba ugyan visszahozta az esélyeinket, de csak pár pillanatig reménykedhettünk, ugyanis a 81. minutumban Moharos Leó góljával lezárta a lényegi kérdéseket. A közvetlen végjátékra már csak egy kiállítás maradt: a kissé hevesen reklamáló Udvardi Ádámot küldte le a játékvezető, bár korántsem biztos, hogy a sípmester jól ítélte meg a piros lapot megelőző szituációt.

Érdekes mérkőzésen vagyunk túl. Az első félórában nagyon jól játszottunk, domináltunk, sok labdát szereztünk. Egy 11-est is kiharcoltunk, amit értékesítettünk Utána viszont jött egy már szinte szokásosnak mondható egyéni hiba, amivel az ellenfelet fel is hoztuk. A második játékrészben újabb két hibánknak köszönhetően elmentek a vendégek 3–1-re, de egy szép összjáték után született góllal visszajöttünk a meccsbe. A vereség ellenére is úgy érzem, hogy sokkal több volt ebben a mérkőzésben

– fogalmazott a lefújást követően Kovács László vezetőedző.