Kikapott a Haladás

Kikapott a Haladás

Először szerepelt bajnoki meccsen Kállai Zalán.

Hétfő esti programként Diósgyőri VTK–Szombathelyi Haladás-mérkőzés szerepelt a focirajongók naptárában. A zöld-fehérek már vasárnap elutaztak, és Mátraházán edzettek, ma pedig átbuszoztak Miskolcra. Németh Szabolcs ezúttal a Rózsa – Mocsi, Guzmics, Németh Milán, Bosnjak – Doktorics, Csilus, Kiss B., Szekér – Tóth-Gábor, Horváth R. tizenegyet küldte csatába. Azaz az Illés Akadémiát kapusedzőnk, Rózsa Dániel mellett Doktorics Áron, Kiss Bence, Szekér Ádám, Tóth-Gábor Kristóf és Horváth Rajmund képviselte, míg a padon többek között Kállai Zalán, Debreceni Zalán, Tóth Máté és Szijjártó Ármin várt bevetésre – utóbbi először volt tagja a bajnoki meccskeretnek. A hazaiaknál Hegedűs János és Szeles Tamás a kezdőcsapatban szerepelt, míg Németh Máriót a cserék közé jelölte Kondás Elemér. Mindez azt jelentette, hogy a két keretben összesen három jelenlegi Illés Akadémia-játékos mellett kilenc korábbi növendékünk kapott helyet.

Változatos meccset és helyenként szép megoldásokat hozott az első húsz perc: egy pillanatra sem volt megállás. A legnagyobb lehetőségünk Kiss Bence előtt adódott, aki 20 méterről vállalkozott bátran, ám Póser kiütötte a léc alá tartó labdát. A 22. percben egy szöglet után nem tudtunk felszabadítani, és Szatmári nagy erővel lőtt közelről a kapuba, 1–0. Nem felmentve a zöld-fehéreket a védekezésbeli hibák miatt, de közvetlenül a szituáció előtt nekünk járt volna sarokrúgás. A gól után visszaesett a játék színvonala, a Hali igyekezett, de sokszor hiba csúszott az utolsó- vagy utolsó előtti passzokba.

Szünetben kettős cserét hajtott végre a Hali szakmai stábja: Tóth-Gábor Kristóf és Horváth Rajmund helyett Monori Norbert és Kállai Zalán álltak be – utóbbinak ez volt az első bajnoki Haladás-mezben. Az 50. percben megfogyatkozott a Haladás, Szekér Ádám kapta meg második sárga lapját. Nem tudott mezőnyfölényt kialakítani a DVTK, a Hali jól szervezte a játékát tíz emberrel, de kapura – egy Mocsi-lövést leszámítva – nem tudtunk veszélyesek lenni. A szombathelyieknél Debreceni Zalán és Tóth Máté érkezett, sajnos azonban érdemi változást érkezésük sem hozott. Egy Hali-szöglet utáni kontrából kettőre nőtt a hazai előny a 81. percben, és ezzel sajnálatos módon el is dőlt a három pont sorsa, a miskolciak 2–0-ra nyertek. A 84. percben először léphetett pályára a Haladás ellen Németh Márió: egy szabadrúgást ő végzett el, de Rózsa Dániel hárította a 22 méteres lövést.

Első alkalommal kapott két gólt a Haladás, így vereséget szenvedett a csapat.