Először játszhatna a Hali ellen Németh Márió

Először játszhatna a Hali ellen Németh Márió

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a tabella negyedik helyén álló DVTK otthonában lép pályára a vasárnapi játéknap előtt még listavezető Szombathelyi Haladás. A mérkőzés külön pikantériája, hogy a vasiak akár egykori játékosukkal, az Illés Akadémián nevelkedett Németh Márióval is farkasszemet nézhetnek a küzdőtéren.

Ez lehet az első alkalom, hogy a Hali ellen lépnék pályára. Ez természetesen attól függ, hogy miként dönt a szakmai stábunk. Mindenesetre nagyon furcsa találkozás lenne, mivel igen hosszú időszakot töltöttem el a szombathelyi csapat kötelékében. Biztosan óriási drukk dolgozna bennem, de ez általában az első labdaérintésnél el is szokott múlni. Biztosan most is így lenne. Amúgy pedig én mindig a szép dolgokra emlékszem, így van ez a Haladás esetében is.

Miként készül a Hali elleni rangadóra a DVTK?

Több probléma is nehezítette a felkészülésünket az utóbbi időszakban. A sérülések mellett a koronavírus sem kerülte el a keretünket, többen is megfertőződtek. Ettől függetlenül mindig az a legerősebb csapat, amelyik pályára lép. Ebből adódóan egyértelműen a győzelem a célunk hazai környezetben.

Mennyire lepett meg téged a Hali eddigi remek szereplése?

Nem nagyon, mert én valami hasonlóra számítottam egykori klubomtól. A Kecskemét szereplése viszont határozottan meglepő, bár, ha arra gondolok, hogy tavaly a Pécs is sokáig remekül szerepelt, akkor azt mondom, hogy a bajnokság végén kell jó helyen állni és nem a 13-14. fordulót követően. Nálunk egyértelműen a feljutás a cél, és ennek érdekében mindent meg is fogunk tenni.

Mennyire vagy elégedett azzal, amennyi lehetőséget eddig a Diósgyőr csapatában kaptál?

Mivel a nyáron érkeztem a DVTK együtteséhez, először a beilleszkedés volt a legfontosabb a számomra. Ebben pedig óriási segítségemre volt az a Hegedüs Jani, akivel már az Illés Akadémián töltött időszak óta jó barátságot ápolunk. Sokat segített Polgár Kristóf is. Vele a Haliban játszottunk együtt. Bokros Szilárddal kiegészülve lényegében egy príma baráti társaságot alkotunk. Ebbe természetesen a párjaink is beletartoznak. Az én esetemben a menyasszonyom.

Mi a helyzet a játéklehetőséggel?

Az az igazság, hogy hasonló poszton szerepelek Molnár Gáborral, aki szerintem jelenleg a DVTK egyik legjobb játékosa. Így aztán nincs könnyű dolgom. Természetesen szeretnék minél több időt a pályán tölteni és a csapat segítségére lenni. Ennek érdekében pedig mindent meg is fogok tenni. Hosszú még a bajnokság és remélem, hogy a végén sok gól, valamint gólpassz áll majd a nevem mögött.

A hétfői mérkőzéssel kezdtük, fejezzük is be azzal! Mi a tipped a forduló rangadójára?

Nagyon tiszteljük a szombathelyi csapatot, de hétfőn feltétlenül le akarjuk győzni. Teljesen mindegy, hogy milyen arányban. A lényeg az, hogy a két együttes közötti ötpontos különbséget kettőre szeretnénk csökkenteni. Az biztos, hogy ez nem lesz könnyű feladat, mivel az új stáb nagyon jól összerakta a vasi együttest.

Nyitókép forrása: www.dvtk.eu