Kikapott a Haladás

Kikapott a Haladás

Hazai környezetben szenvedett vereséget a zöld-fehér csapat.

A 29. fordulóban hazai környezetben lépett pályára a Szombathelyi Haladás. A vasiak a CREDOBUS Mosonmagyaróvárt látták vendégül. Alekszandar Jovics a Pálfi – Nyíri, Jagodics, Ene, Bolla – Erdei – Horváth R., Rácz, Szakály, Mohos – Kelemen összeállítású csapatot küldte pályára. Azaz a kezdőcsapatban az Illés Akadémia növendékei közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Bolla Gergő, Horváth Rajmund, Rácz Barnabás, Szakály Attila és Mohos Barnabás kapott helyet. A kispadon – mások mellett – Frák Marcell, Katona István, Horváth Arnold, Jancsó András és Szijjártó Ármin vártak bevetésre.

Alacsony színvonalú volt az első félidő: jóval többet volt a labda a Haladásnál, ám ez a fölény meddőnek bizonyult. A lövéseink elkerülték a kaput, miközben az óváriak nem mondtak le a támadások lehetőségéről, de nagy helyzetük nem akadt.

A szünetet követően nem sokkal egy szögletrúgás után megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Még inkább átkerült a játék a vendégtérfélre, voltak is lehetőségeink, de igazán nagyok nem. Illetve azért nem, mert a 71. percben Csernik Kornél kiugrását Radics Márton a 16-os vonala előtt szabálytalanul akadályozta meg – piros lapot kapott a vendégbekk. A 73. percben Horváth Arnold és Szijjártó Ármin is érkezett, míg a 79. percben Katona István is – a Merkantil Bank Ligában 2024-ben először – pályára lépett. A 83. percben a Haladásból Erdei Carlo a második sárga lapja miatt mehetett idő előtt zuhanyozni. Ekkor is beszorította a kék-fehéreket a Hali, de betalálni nem sikerült, így 1–0-val az MTE elvitte a három pontot.