Három gól, három pont: a Fradit legyőzve ismét a tabella élén a leány U19!

Három gól, három pont: a Fradit legyőzve ismét a tabella élén a leány U19!

Csapatunk 3–1-es diadallal startolt a felsőházi rájátszásban.

Illés Akadémia-Viktória U19 – FTC U19 3–1 (2–0)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. – Németh Z.(Németh N., 85.), Müller Zs., Szabó F., Szabó L. (Stadler K., 81.) – Nagy D. (Tóth B., 85.), Gravencz G., Csejtei E., Hécz Zs. (Pálfy B., 81.) – Mesterházy I. (Kleinert P., 69.), Kaszap K. (Gyócs-Németh C., 69.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők:
Hécz Zs. (7., 1–0), Csejtei E. (33., 2–0), Nagy D. (67., 3–0)

U19-es korosztályunk is megkezdte a felsőházi rájátszás küzdelmeit, méghozzá egy hazai zöld-fehér rangadóval: a Ferencváros érkezett Szombathelyre. A két együttes előző találkozójához hasonlóan ezúttal is napos, ám szeles idő fogadta a csapatokat, akik főként mezőnyben küzdöttek az első percekben. A 7. minutumban aztán Hécz Zsuzsanna elé került a labda, aki állítgatás nélkül lőtt a kapu jobb alsó sarkába, megszerezve ezzel a vezetést csapatunk számára (1–0). Az egyértelműen érezhető volt, hogy mindkét csapat nagyon felkészült a másikból, óriási taktikai harc zajlott a játéktéren. A vendégek támadtak, főként az ő jobb oldalukon próbálták erőltetni az akciókat, ám mindezt sikertelenül tették. Valamelyest többet birtokolták a labdát, ám ez a fölény nagyon meddőnek bizonyult, ráadásul a 33. percben Csejtei Emi bal lába sült el, amivel már 2–0-ra vezettünk. A szünetig újabb gól már nem esett, így aztán kétgólos előny tudatában várhattuk a második etapot.

Ez hasonlóan nagy küzdelmet és csatát hozott, mint az első, de a lányok roppant stabilan álltak a lábukon, azt játszották, amit ebben a helyzetben kell. Ezúttal is próbáltuk használni támadóink gyorsaságát, Mesterházy Ivett ki is tudott lépni a védők közül, lövését azonban hárítani tudta a fővárosiak hálóőre. Ami akkor nem sikerült, az azonban másodpercekkel később igen: a kidobás után Nagy Dorottya szerzett labdát harciasan a kapu előterében, majd góllal fejezte be a támadást, 3–0-ra módosítva ezzel az állást. Nehéz helyzetbe kerültek a zöldmezesek, szorította őket az idő, így aztán hiába jutottak el a kapunkig, rossz döntéseket hoztak, vagy éppen Kocsi Petra védett bravúrral. A szépítés ugyan a hajrában összejött számukra, ám ennél többre már nem futotta az erejükből: a mieink 3–1-es győzelmet arattak és ennek a sikernek köszönhetően éllovas pozícióból várhatják a folytatást.

Tebeli György és Csikortás Dávid tanítványai a következő játéknapon az MTK otthonába látogatnak. A találkozón április 27-én, szombaton 17 órakor indul útjára a labda.

Nagyon nagy gratuláció a lányoknak. Úgy gondolom, remekül néztünk ki ma a pályán. Ezt nem elsősorban a játékunkra értem, hanem arra, hogy rendkívül fegyelmezettek, szervezettek voltak a lányok és csapatszinten működtünk. Nagyon jó kisugárzása volt az együttesnek, és egy remekül felkészített Ferencvárost sikerült legyőznünk. A vendégek a mérkőzésen belül többször is váltottak formációt, ezeket jól le tudtuk reagálni, ami szintén lényeges volt és döntő faktornak bizonyult. A lányok minden instrukciót, változtatást betartottak, amit kértünk tőlük. Nagyon szép, nagyon értékes győzelmet arattunk, a rájátszás hat mérkőzéséből az elsőt sikerült sikerrel megvívnunk. Természetesen öt nagyon fontos lépcső még hátravan, most lehet egy kicsit örülni, aztán holnaptól már gőzerővel készülünk a következő megmérettetésre

– összegzett boldogan és elégedetten a zöld-fehér rangadót követően Tebeli György vezetőedző.