Egy ötössel vágott vissza a múlt heti vereségért az MTK-nak a leány U17

Egy ötössel vágott vissza a múlt heti vereségért az MTK-nak a leány U17

A mieink 5–1-es idegenbeli győzelemmel kezdték meg a felső-házi rájátszás küzdelmeit.

MTK Budapest U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 1–5 (1–3)
Illés Aka.-Viktória U17:
Francsics V. – Doncsecz A. (Giczi K., 56.), Takács M., Lukács K., Licskai L. – Sági F., Bukor Z., Alasz H. – Polovics D., Csombor L., Nagy B. (Nagy Cs., 56.) Vezetőedző: Biró Bence.
Gólszerzők:
Bukor Z. (34., 0–1), Polovics D. (39., 0–2), Csombor L. (41., 0–3; 50., 1–4), Alasz H. (80., 1–5)

A sors furcsa fintoraként egy hét leforgása alatt másodszor is megmérkőzött az MTK együttesével U17-es korosztályunk, a sorsolás értelmében csapatunk ugyanis épp a fővárosiak ellen nyitotta meg felsőházi rájátszásos szereplését.

A találkozó első bő félórája nem hozott gólt, a 34. percben azonban Bukor Zoé büntetőből gondoskodott róla, hogy lépéselőnybe kerüljünk. A gól átszakította a gátat, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Polovics Dorina a 39., míg Csombor Luca a 41. percben tudott eredményes lenni, így aztán villámgyorsan háromgólosra hízott a különbség.  Potyogtak a gólok, a szünet előtt szépíteni tudott az MTK, így aztán 1–3-ról jöhetett a második negyvenöt perc. Ekkor aztán Csombor Luca ott folytatta, ahol az első felvonásban abbahagyta: akkor ő zárta, most ő nyitotta a gólok sorát, duplájával már 4–1-re vezettünk. A kegyelemdöfést Alasz Hanna adta meg a budapestieknek, a 80. percben ő is feliratkozott a gólszerzők közé, amivel ki is alakult a találkozó 5–1-es végeredménye.

Csapatunk legközelebb jövő vasárnap 11 órakor lép pályára, méghozzá a Ferencváros ellen hazai környezetben.

Azzal a céllal vágtunk neki az összecsapásnak, hogy az ellenfél térfelén játsszuk a mérkőzés jelentős részét, ezt pedig meg is valósítottuk. Végig nyomás alatt tudtuk tartani őket, szépségdíjas gólokat szereztünk. Tanulva a múlt vasárnapi meccsből, az első pillanattól nagy nyomás alá akartuk helyezni az ellenfelet. A lányok ezt, valamint a megbeszélt taktikai elemeket is betartották, plusz a saját focijukból, kreativitásukból is hozzátettek. Ez pedig a jól felkészült, agilis ellenfél ellenére is azt eredményezte, hogy nem igazán volt kérdés a győztes kiléte. Jól hatástalanítottuk a hosszú labdáikat, hatékonyan mentünk át támadásba. A gólokon kívül is voltak még lehetőségeink, de nem lehetünk elégedetlenek. A helyzeteinket összességében jobb százalékban tudtuk kihasználni a korábbiaknál, ami örömteli dolog. Egyéni védekezés szempontjából van még hova fejlődnünk, ami a következő meccseken biztosan tesztelve is lesz. Gondolkoztam, hogy kit lehetne kiemelni, de mindenki jó teljesítményt nyújtott, így együtt gratulálok a csapatnak – értékelt a rájátszás első találkozóját követően Biró Bence vezetőedző.