Kikapott a Bolla Bálinttal felálló U16-os válogatott

Kikapott a Bolla Bálinttal felálló U16-os válogatott

Oroszország győzte le Belvon Attila csapatát.

Meggypiros mezben ballaghatott ki a Telkiben található kifogástalan gyepszőnyegre a magyar U16-os válogatott: a mieink Oroszország ellen játszottak. A kezdőcsapatban ott volt Bolla Bálint, az Illés Akadémia játékosa is.

Az már az első percekben látszott, hogy az orosz válogatott remek játékerőt képvisel, fizikálisan és technikailag is kiváló futballisták alkotják. A vendégek mezőnyfölényt alakítottak ki, és a 16. percben egy szép támadás végén lőtt góllal Ivan Bober révén vezetést szereztek, de a 32. percben Kern Martin remek mélységi átadása után a 2017-2019 között az Illés Akadémia pallérozódó Somfalvi Bence kiegyenlített. A fordulás után is inkább az oroszok irányították a játékot, a mieink próbáltak magasan védekezve nyomást gyakorolni az ellenfélre, de ha sikerült is labdát szereznünk, a támadások befejezései nem voltak elég pontosak. Az 53. percben egy jobb oldali szöglet után nem sikerült felszabadítanunk, az oroszok pedig egy jobbról érkező beadást követően visszavették az előnyt. Megvolt a lehetőségünk az egyenlítésre, Ésik Ákos egy alkalommal kapufát lőtt, ám a gólszerzés nem jött össze. A hajrához közeledve az oroszok büntetőhöz jutottak, Ivan Bober pedig magabiztosan értékesítette a 11-est, beállítva a végeredményt: Magyarország–Oroszország 1–3.

A találkozón végig a pályán volt Bolla Bálint. A mérkőzés után így értékelt a több poszton is bevethető játékos:

Nagyon jó erőkből álló csapat ellen játszottunk – igazi erőfelmérő volt a mai, láthattuk, hogy hol is tartunk. Annak ellenére, hogy tőlünk többen is hiányoztak, érzésem szerint a döntetlen inkább megfelelt volna a játék képének. Kemény csata zajlott minden labdáért: ellenfelünk azonban nem csak fizikálisan nyújtott maradandót, hanem látszott, játéktudásban is kimagasló teljesítményre képesek. A szövetségi kapitány visszajelzése alapján tudom, hogy a maihoz hasonló produkciót vár el tőlem, de természetesen inkább arra helyeztük a hangsúlyt, hogy mik volt a hibák, és hogyan lehet kijavítani azokat.