Kecskeméten nyert rangadót a Haladás

Kecskeméten nyert rangadót a Haladás

Egyszerre három Illés Akadémia U19-es kerettag is pályán volt: Horváth Rajmund, Kállai Zalán és Szijjártó Ármin!

A Merkantil Bank Liga 18. fordulójának zárómérkőzésén Kecskemétre látogatott a Szombathelyi Haladás. Ez a kör rangadója, hiszen mindkét együttes a közvetlen élmezőnyben tanyázik. Németh Szabolcs a Rózsa – Mocsi, Guzmics, Devecseri, Bosnjak – Monori, Doktorics, Holdampf, Csilus, Horváth R. – Tóth M. összeállítású csapatot küldte pályára. Ami azt jelenti, hogy Rózsa Dániel kapusedzőnk mellett Horváth Rajmund növendékünk szerepelt, valamint korábbi tanítványaink közül Doktorics Áron és Tóth Milán kezdett. A kispadon – többek mellett – Pataki Márk, Kállai Zalán, Tóth-Gábor Kristóf, Szijjártó Ármin és Tarján Patrik várt bevetésre. Tarján Patrik először volt meccskerettag bajnoki találkozón. A hazaiaknál korábbi növendékeink közül (bár tétmérkőzésen nem lépett pályára) Madarász Bence volt a cserék közé nevezve.

Az első félidő kevés lehetőséget hozott: sem a nagy hideg, sem a szemmel láthatóan nem a legideálisabb talaj sem segítette ebben a csapatokat.

A vasiak a fordulás után nem sokkal megszerezték a vezetést: az 51. percben Bosnjak Predrag küzdött meg a labdáért a bal oldalon, a gesztenyét Horváth Rajmi kaparta ki, éles középreadása pedig egy védőről Csilus Tamás elé került, aki öt méterről nagy erővel a léc alá bombázott, 0–1. A Kecskemét próbálkozott ezek után, ám a védelemről, mint a falról jöttek vissza a labdák. A 76. percben Doktorics Áron helyett Kállai Zalán lépett pályára, míg a 87. percben Tóth Milán helyett Szijjártó Ármin érkezett, így az utolsó percekre három, Illés Akadémia U19-es játékossal próbálta tartani a labdát a Haladás. Tette ezt sikerrel, ugyanis igazán nagy lehetősége nem volt a liláknak, így a vasiak 1–0-ra megnyerték ezt a fontos rangadót.