Kijött az egy-két év korkülönbség

Kijött az egy-két év korkülönbség

A zalaegerszegiek U16-osai ellen játszott a fiatalokkal és próbázókkal teletűzdelt Illés Akadémia U15.

Illés Akadémia U15 – Zalaegerszegi TE FC U16 1–5 (1–3)
Illés Aka. U15:
Őri K. – Pénzes, Szép, Szalai, Vécs – Virág, Hende, Vér – Markó, Abért O., Andor. Cserék: Németh B. – Simonics, Molnár L., Jung, Nyári, Papp. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Abért O. (32., 1–3)

Kedden a felvidéki Pozsonyligetfalu ellen játszottak az U15-öseink, így ma azok kaptak lehetőséget a mezőnyjátékosok közül, akik tegnap nem játszottak.

A 2. percben egy szöglet utáni balszerencsés szituációból a vendégek szerezték meg a vezetést, 0–1. Nem sokkal később egy kicsiben elvégzett sarokrúgás után a 16-os vonaláról gurították vissza a labdát a kékmezesek, amit az érkező játékos a kapu jobb oldalába zúdított, 0–2. A 26. percben egy bal oldali átívelés után a jobbszélső visszafejelte a labdát középre, az ott érkező center pedig a kapu közepébe bólintott, 0–3. Éledezni látszódtunk, és fél óra után szép támadás végén mi is betaláltunk. Egy újabb zalaegerszegi szöglet után megszereztük a labdát, majd azt a középpálya jobb felén helyezkedő Abért Olivérhez továbbítottuk. Ő Vér Dáviddal játszott össze, aztán a passzal a jobb oldalon indult meg. Húzták-vonták, de így is betört a 16-oson belülre és 12 méterről nagy erővel a kapu jobb felső sarkába lőtt, 1–3. Igyekeztünk ezek után is, ám közelebb kerülnünk nem sikerült.

Hasonlóan indult a II. játékrész, mint az első: másfél perc elteltével egy jobb oldali akció után a negyedik góljukat is megszerezték a zalaiak. A 60. percben balról hozták befelé a labdát a kékek, és a középreadás után az érkező a kapu a bal sarkába sodorta azt, 1–5. A meccs utolsó negyedében kiegyenlítettebbé vált a játék, ám a zöld-fehérek újabb gólt nem tudtak szerezni.

Próbajátékosok és egy sőt, két évvel fiatalabbak által kiegészített csapatot küldtem ma pályára az egerszegiek U16-osai ellen. Amire igazán kíváncsi voltam, azt láthattam ezen a mérkőzésen, a felkészülés alatt a magam és a stáb által feltett kérdésekre a válaszokat megkaptuk

– mondta Németh Richárd vezetőedző a találkozó után.