Szünet után indult be igazán a gólgyártás

Szünet után indult be igazán a gólgyártás

Ugyan már az első félidőben is komoly labdabirtoklási fölényben játszott U15-ös csapatunk, de a szünetben még „csak” 2–1 volt ide. Térfélcserét követően viszont már futószalagon jöttek a helyzetek és a gólok.

FC Petrzalka U15 – Illés Akadémia U15 1–6 (1–2)
Illés Aka. U15.:
Németh B. – Szűcs P., Szilvási, Bolla Á., Kelemen – Meskó, Krone, Söptei – Sipos-Kiss, Klement, Tóth E. Cserék: Őri K. – Liplin, Tasnádi, Kiss B., Sági, Szele. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Kelemen (12., 0–1), Klement (30., 1–2), Tóth E. (55., 1–3), Krone (58., 1–4), Liplin (67., büntetőből, 1–5), Szele (78., 1–6)

Rendkívül sűrű program vár a héten Németh Richárd és Varga Roland tanítványaira, ugyanis U15-öseink öt nap leforgása alatt háromszor is pályára lépnek. Elsőként kedden a Pozsonyligetfalu gárdája volt a mieink ellenfele, még pedig semleges helyszínen, a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton.

Akadémistáink már az első pillanatoktól kezdődően fölényben játszottak és a 12. percben Kelemen Mirkó révén a vezetést is sikerült megszereznünk. Ezt követően azonban egy labdakihozatalunkba hiba csúszott és ezt kihasználva egyenlített az ellenfél. Az első félóra végén azonban Klement Dávid gólja újfent a vezetést jelentette a számunkra. Mivel a szünetig több találat nem esett, 2–1-es Illés-előnnyel mehettek pihenőre a küzdő felek.

A második játékrész viszont már jóval egyoldalúbbra sikeredett. Németh Richárd csapatából sorrendben Tóth Erik, Krone Nicklas, Liplin Bence és Szele Máté is eredményes volt. A gólokon kívül pedig négy alkalommal a kapufa mentette meg a pozsonyi gárdát az újabb találattól. Végül teljesen megérdemelten nyertek akadémistáink 6–1-re a szlovák együttes ellen.

Hasznos mérkőzést játszottunk, sok dolgot tudtunk gyakorolni. Végig fölényben voltunk a labdabirtoklásban, ám az első félidőben kicsit lassan építkeztünk, nem „szélesítettünk” eléggé, így kevesebb helyzetet tudtunk kialakítani. Szünet után viszont már szinte futószalagon jöttek a lehetőségek, melyek közül négyet is gólra tudtunk váltani. Szerdán jöhet az újabb felkészülési mérkőzés

– fogalmazott már hazafelé tartva Németh Richárd vezetőedző.