A Bayern München vendége lesz az Illés Akadémia leány U19

A Bayern München vendége lesz az Illés Akadémia leány U19

Várakozással tekintünk a nemzetközi felkészülési mérkőzés elé.

Kétszer tréningezett idáig Ausztriában leány U19-es csapatunk, de a fejekben már ott motoszkál a szerdai, Bayern München elleni mérkőzés, ami sokak pályafutásának eddigi legnagyobb megmérettetése lesz.

Az időjárás eddig a csapat mellé állt, a nagy esőzések éjszaka elvonultak, napközben semmi nem hátráltatta a lányokat abban, hogy kiemelkedő munkát végezzenek és felkészüljenek az edzőtábor legfontosabb állomására.

Szabó Liliék bőséges ebéd után, szerdán 14.00 órakor indulnak a müncheni Campusra, ahol 18.30-kor csapnak össze az európai utánpótlás egyik legkiemelkedőbb gárdájával.

A hazaiak vendégszeretetét, közvetlenségét mutatja, hogy a korosztályos vezetőedző az Instagram-bejegyzésünk alatti kommentben biztonságos utat kívánt és hozzátette, várja a találkozót.

Tebeli György így vélekedik:

Ha csak a német focira és a Bayern Münchenre gondolok, akkor mindenképpen erős ellenfélre számítok, hiába U17-es korosztályról beszélünk. Nagyon várom, hogy megtapasztaljuk az ottani körülményeket és lássunk hogyan dolgoznak. Nagyon jól sikerült az eddigi felkészülésünk, pozitívan állok a találkozóhoz!

A mérkőzés előtt a ma 17. születésnapját ünneplő Szabó Lili is motiváltan nyilatkozott:

Nagyon izgatott lettem, mikor megtudtam, hogy pályára léphetünk a Bayern München otthonában. Mindig is szerettem volna egy komolyabb csapat ellen játszani. Ez egy nagy megmérettetés számunkra, ahol képet kaphatunk arról, hogy hol tartunk a nemzetközi csapatokhoz képest. Olaszországban az U17-es korosztállyal már volt szerencsém játszani a Juventus ellen, jelenleg ez az egyik legemlékezetesebb meccsem. Egy nagy iramú, tempós meccsre számítok, szeretnénk elvinni az Akadémia női szakagának hírnevét. Ez jó visszaigazolás lehet az eddigi munkánkról!

Ha a szombathelyi női labdarúgás, a Viktória FC történetéből egyetlen (no jó, két) mérkőzést kell kiemelni, az bizonyosan a csapat 2009-es bajnoki címét követő BL-párharca, a Bayern München elleni – elsősorban hazai, a „régi” stadionban lejátszott mérkőzései.

A Bayern-meccsek sikere – ezek közé sorolhatjuk, hogy a csapat több, akkori kiváló játékosa számára a bajorok elleni találkozók alapozták meg a későbbi németországi karriert – önmagában is indokolja, hogy miért jelent egy szombathelyi női labdarúgónak különleges élményt a német sztárcsapat (akár korosztályos gárdája) ellen, a Bayern Campuson futballozni.

2009-ben Szombathely – és a Viktória FC – attól a pillanattól kezdve ünnepre készült, hogy kiderült, a sorsolás a Bayern Münchent repítette Magyarországra. Barczi Csabáék a Haladás stadionját választották helyszínül és nagyon komoly feladatnak tekintették a szervezést, a marketinget is. Sok ember jó munkájának gyümölcse, hogy szeptember 30-án az MTI arról számolhatott be helyszíni tudósításában:

A meccsre közel 3000 fizető néző látogatott ki, Magyarországon női klubcsapat mérkőzésén korábban még soha nem voltak ennyien.

Talán nem is csoda, hogy a Szvorda – Kovács E. (Borbély 63.), Tálosi, Horváth N., Tóth E. Marsai – Megyeri (Tóth K.) – Szarvas (Papp D.), Rácz, Tóth G. – Szuh összeállításban játszó Viktória kissé megilletődötten kezdte a meccset. A Bayern villogó világsztárjainak – Vanessa Bürkinek, Mandy Islackernek, Julia Simicnek – köszönhetően az első félóra végére 3–0-ra vezetett, majd 5–0-ra megnyerte a meccset. Az egy héttel később, Münchenben játszott visszavágón azután már egy lényegesen higgadtabb, bátrabb Viktória FC lépett pályára. Ennek is köszönhető, hogy a bajorok nyertek ugyan, de a szombathelyi csapat Tóth Gabriella révén két gólt is szerzett, és a 4–2-es vereség után is emelt fővel, a hazai szurkolók elismerését is kivívva búcsúzott az UEFA Női Bajnokok Ligája legelső kiírásától.