Kihagyott tizenegyes, kiállítás, vereség

Kihagyott tizenegyes, kiállítás, vereség

Előnyben volt Siófokon a Haladás, ám végül kikapott.

Ahogy azt előzetesen ígérte Németh Szabolcs: alaposan felforgatta csapatát a Merkantil Bank Liga ötödik fordulójára. Szerdán még kánikulában játszott a Rohonci úton a Haladás, ma pedig 19 fok és szakadó eső fogadta a csapatokat a Révész Gábor utcai stadionban.

A vasiak Verpecz – Simut, Csató, Németh M. Bosnjak – Hursán, Sipos Z., Csilus, Csernik – Lencse, Horváth R. összeállításban kezdtek, azaz Simut Mario Lucas és Horváth Rajmund szerepelt korábbi növendékeink közül, míg Bosnjak Predrag az edzői kart képviselte. A kispadon – többek mellett – Nyíri Vince, Bolla Gergő, Tóth Máté és Doktorics Áron várt bevetésre. A BFC-Siófok csapatában Szakály Attila és Nyári Patrik képviselte az Illés Akadémia-múltat.

Helyzet itt, helyzet ott: az esőben zajló mérkőzés első félideje változatosnak bizonyult. Előbb Horváth Rajmund éles szabadrúgására jól robbantak a fehérmezes szombathelyiek, ám egy siófoki az utolsó pillanatban szögletre tudott menteni. A másik oldalon Nyári Patrik került helyzetbe, és 15 méterről éles szögből nem sokkal lőtt a bal sarok mellé. A Haladás aztán egy gyors ritmusváltás után ziccerben találta magát, Lencse László lábát pedig elhúzta a hazai kapus, 11-es. A labda mögé a sértett állt, ám félmagas lövését kiütötte Hutvágner. A félidőt siófoki ziccer zárta el: Nyári passzával Horváth Péter lépett ki 100%-os helyzetben, de a lapos lövést megfogta Verpecz István. A Siófok mára abszolút megerősítette a középpálya közepét, szinte szélsők nélkül játszottak, így a Haladás nem tudta a megszokottak szerint építeni a játékát. A felek 0–0-val vonultak szünetre.

A hajtás megmaradt a fordulás utánra is. Egy bal oldali remek Bosnjak-beadás után Molnár Rajmund lövését védte nagy bravúrral a hazai kapus, ám a kipattanót Horváth Rajmund szedte össze, és a 16-os jobb sarkáról kiválóan ívelte középre, amit Molnár ezúttal fejjel csúsztatta meg, a labda pedig a bal alsóban pihent meg, 0–1. A gól után Nyíri Vince érkezett Simut Mario helyére. Egy bedobás után azonban elaludt a Hali-védelem és Eördögh András Verpecz alatt a háló közepébe lőtt az ötös sarkáról, 1–1. Érdekes szituáció borzolta ezek után a Hali-drukkerek idegeit, ugyanis egy 16-os előtti ütközés után – az asszisztens jelzésére – a játékvezető szabadrúgást ítélt a Siófoknak, míg Csató Martint kiállította. Az emberelőny aztán pár perc alatt hazai góllá érett: Szakály Attila szánta el magát lövésre 24 méterről, a labda pedig Borvetőn olyan szerencsétlenül pattant fel, hogy Verpecz mögött a léc alá hullott, 2–1. A Haladás tíz emberrel sem adta fel, ám a Siófok ügyesen tartotta a labdát és húzta az időt, így a döntetlenszagú találkozón hazai győzelem született.

Az elmúlt öt napban két vereség szenvedett el a Haladás, javítani legközelebb a karneváli vasárnapon lehet, hazai környezetben, amikor a Soroksár érkezett a Rohonci útra.