Kifejezetten jó meccset nyert meg az U17

Kifejezetten jó meccset nyert meg az U17

Nyáron a Csácsbozsok-Nemesapáti győzött, most a mieink.

Illés Akadémia U17 – Csácsbozsok-Nemesapáti SE 3–0 (1–0)
Illés Aka. U17.: Simon B. – Németh Á., Vert (Váncsa, 46.), Kozári, Horváth H. – Kovács P., Szabó B., Lórántfy – Kovács A., Horváth K., Papp. Cserék: Szekeres – Heiter, Dezamits, Antal, Bunevácz, Palkó, Rosner, Markó, Bényei, Tarján, Woth. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Papp (37.), Antal (69.), Markó (82.)

Kifejezetten jó tempóban kezdődött a mérkőzés. Látszott, hogy Akadémiánk U17-es együttese határozottan jól halad a felkészülésben. Szerencsére a dinamikus játékban a Zala megyeiek partnereknek bizonyultak, így pedig szó szerint férfias küzdelemmel telt el a derbi első félórája. Ugyan a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben, de a meccs ennek ellenére egyértelműen a színvonalas kategóriába tartozott. A 37. percben aztán már jött a gól is: egy jobbról érkező beadás után Papp Csongor lőtt közelről a hálóba.

A második félidőt is jól kezdték Sátori Barnabás tanítványai. Bő öt perc alatt három kecsegtető helyzetet is összehoztak, de újabb gólt nem sikerült szerezniük. A 60. percben aztán szinte teljes sort cseréltek a mieink: csupán a félidőben beállt Váncsa Máté maradt még egy rövid ideig a pályán, rajta kívül pedig Horváth Rudolf U19-esei folytatták a meccset. A vérfrissítés remekül sült el, ugyanis a fáradni kezdő vendégek ellen előbb Antal Gellért, majd pedig Markó Máté talált be, így ki is alakult a 3–0-ás végeredmény.

Az edzőmérkőzéseket tekintve most volt a legfrissebb a csapat. Úgy gondolom, hogy mind támadásban, mind pedig védekezésben jó ritmusban tudtunk játszani. Tudtuk hozni a saját stílusunkat. Szép támadásból is rúgtuk a gólunkat. A 60. percben aztán sorcsere volt, ezt követően pedig már egyértelműen fölénybe kerültünk. Véleményem szerint összességében egy nagyon jó képességű Zala megyei I. osztályú csapat ellen arattunk teljesen megérdemelt győzelmet

– értékelt a találkozó után Sátori Barnabás vezetőedző.