Az Illés Akadémia U15 hazai pályán győzte le a Vasast

Az Illés Akadémia U15 hazai pályán győzte le a Vasast

Kiváló erők küzdelmét hozta a mérkőzés, amelyen itthon tartottuk a három bajnoki pontot!

Illés Akadémia U15 – Vasas Kubala Akadémia U15 2–0 (1–0)
Illés Aka. U15:
Kostyák Zs. – Mórocz (Laczó, 73.), Szakály, Hányi D., Angler J. (Bogdán, 71.) – Hideg (Grádvohl, 71.), Mihály, Börczi (Bosnyák Botond, 41.) – Horváth Á. (Bosnyák Bence, 73.), Németh L., Csonka (Kiss-Szécsényi, 56.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Németh L. (16., 1–0), Csonka (44., 2–0)
Kiállítva: Németh L. (63.)

Lendületesen kezdtünk, fél perc alatt már sárga lapot harcoltunk ki és szögletekig jutottunk. A 7. percben Mihály Dániel 22 méteres lövését fogta meg a Vasas kapusa. Kiegyenlítettebb lett a meccs, ám mégis sikerült megszereznünk a vezetést az első negyedóra végén! Németh Levente a középkörből remekül dobta ki a labdát balra Csonka Alexnek, aki betört a 16-oson belülre, levitte a labdát az ötös és az alapvonal találkozásáig, felnézett, majd a támadást kísérő Németh Levente elé tálalt, aki közvetlen közelről, két védővel a nyakán a kapu közepébe továbbította a labdát, 1–0! Újabb Csonka–Németh-összjáték után került helyzetbe csatárunk, ám nagyon jó ütemben lépett ki az angyalföldi kapus, így ezúttal ő nyerte meg ezt a párharcot. Egy szabadrúgás után fejesnél akadt védenivalója a nálunk ma debütáló Kostyák Zsombornak is, majd a kiütött labdát szögletre tisztáztuk.

Hasonlóan jól kezdtük a második játrészt, mint az elsőt! A 44. percben eredményesen támadtunk le, a megzavart védő mellől Németh Levente adta vissza az asszisztot Csonka Alexnek, aki 14 méterről a léc alá lőtt, 2–0! Sajnos a félidő közepén egy kakaskodást követően mindkét csapat megfogyatkozott: a részünkről Németh Levente kapott piros lapot. Az iram azonban 18 mezőnyjátékossal sem hagyott alább: a csereként beálló Kiss-Szécsényi Benedek egyedül törhetett kapura a 68. percben, lövése azonban a kapufáról éppen a Vasas kapusának kezébe pattant. A Vasas-támadásokat igyekeztünk megakadályozni, de azért akadt munkája Kostyák Zsombornak is. Újabb gól nem született, így egy kiváló iramú, helyenként magas színvonalú, valamint sok férfias párharcot hozó mérkőzésen Illés Akadémia-győzelem született.

Ez a mérkőzés sok-sok mindent visszaadott. Küzdelem a mezőnyben, párharcok sokasága, kombinációk – az utánpótlás-labdarúgás sava-borsa benne volt ebben a találkozóban! Nagyon örülök a győzelemnek, annak különösen, hogy nem kaptunk gólt! Tudatos akciógólokat szereztünk – ezekre készültünk is. Próbáltuk a Vasas által hagyott területeket a gyors játékosainkkal kihasználni. De a középsőzónás védekezésünk és a labdabirtoklásunk sem volt rossz, talán lehettünk volna még bátrabbak mélységi játékban. Helyenként férfias küzdelmet láttam, pontrúgásokból veszélyeztettek a fővárosiak, ám ezeket jól le tudtuk védekezni – hosszú ideje készültünk erre. Támadtuk a labdát, még ha egyelőre ez nem is tökéletes. Gratulálok a fiúknak, ugyanis egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk

– nyilatkozta Szűcs János a találkozót követően.