Kiemelkedően futballozott az Illés Akadémia U9

Kiemelkedően futballozott az Illés Akadémia U9

A legjobb négy közé menetelt Hujber Gábor együttese.

A dél-stájerországi Gabersdorfba utazott az Illés Akadémia U9. Hujber Gábor a Mándli Marcell, Baráth Olivér, Tóth Zsombor, Majoros Márk, Kovács Levente, Giliczó Balázs, Magyar Zalán, Farkas Dominik, Komondi Noel, Geregai Levente összetételű kerettel utazott a szlovén-osztrák határhoz. A 19. alkalommal megrendezésre kerülő pünkösdi tornán 24 csapat indult: Ausztriából, Magyarországról, Bosznia-Hercegovinából és Szlovéniából. A csoportküzdelmek során az FC Nagykanizsa (1–0), a szlovén NK Malecnik (2–0), a stájer JAZ GU-Süd (2–0) és a rendező USV Gabersdorf (1–0) ellen is győztünk, míg az NS Mura „fehér” csapata ellen ikszeltünk, azaz ezen a meccsen sem kaptunk gólt. A C-csoportot tehát 13 ponttal, 6–0-s gólkülönbséggel nyertük meg.

A legjobb 8 közé jutásért átgázoltunk a Mészöly Focisulin (3–0), majd újabb magyar együttes, a Ferencváros következett. A Fradi addig hat meccsének mindegyikét megnyerte! Velük egy változatos találkozón 2–2-re végeztünk, így 12 perc után büntetőrúgások következtek. Mi mindhármat értékesítettük, míg a IX. kerültiek egyszer hibáztak, így bejutottunk a legjobb négy közé, ahová három szlovén csapat került még. Az elődöntőben az NK Brinje Grosuplje 3–1-re győzött le bennünket, míg a harmadik helyért az NK Maribor II nyert ellenünk 4–1-re.

Ez volt a második tornánk, amelyen a szabályok szerint 6+1-es felállásban szerepeltünk. A gyerekek jól alkalmazkodtak a körülményekhez, felszabadultan futballoztak, öröm volt nézni őket. Csodálatos napot tudhatunk magunk mögött: a csoportmeccsek során gólt sem kaptunk, első helyen léptünk onnan tovább. Az egyenes kieséses küzdelmek során még jobban futballoztunk, kiemelkedő teljesítményt nyújtottunk! A fantasztikus nap csúcspontja a Fradi elleni továbbjutásunk volt! A legjobb négy között a szlovén együttesek ellen nem sikerül nyerni, ám a játékkal így is maximálisan elégedett lehettem. Kiválóan futballoztunk, fantasztikus volt a hozzáállásuk. Mindenki bőven átlag feletti teljesítménnyel rukkolt ki: a tél óta óriási fejlődésen ment keresztül a csapatunk, ráadásul ma ez komoly eredménnyel is párosult. Szeretném kiemelni a védekezésünket, a mai 9 találkozóból hatszor gólt sem kaptunk. Ezúton is köszönöm Pados József kollégám segítségét. Nagyon büszke vagyok a gyerekekre, és arra is, hogy az Illés Akadémiát képviselhettük egy rendkívül színvonalas tornán

– mondta Hujber Gábor vezetőedző.