Kétgólos hátrányból fordított U15-ös csapatunk

Kétgólos hátrányból fordított U15-ös csapatunk

U15-ös gárdánk hátrányba került a PMFC elleni hazai mérkőzésen, de a második félidőben remek játékkal, példás küzdőszellemmel, fordított és megnyerte a találkozót.

Illés Akadémia-Viktória U15 – Pécsi MFC U15 4–2 (1–2)
Illés Aka.-Viktória U15:
Czuczai D. – Ferenczi H., Sági F., Imre A. (Takács M., 64.), Bihari P. – Licskai L., Lukács K. (Kóródi A., 64.), Bihari Cs., Polovics D. (Pusztai V., 80.) – Alasz H., Harmath R. (Göndör R., 80.). Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Sági F. (32., 1–2), Alasz H. (49., 2–2; 54., 3–2, 79., 4–2)

A Pécsi MFC ellen, a szezon során lejátszott három mérkőzésünk mérlege egy (hazai) győzelem, egy döntetlen és egy vereség, amely azt mutatja, két hasonló játékerejű csapat találkozott az Illés Akadémián – szerettük volna a mérleget úgy magunk fellé billenteni, hogy az őszi találkozóhoz hasonlóan itthon tartjuk a három pontot.

Úgy kezdődött a találkozó, hogy ahogy múltak a percek, egyre távolabb kerültünk ettől… A PMFC jól, de főként eredményesen játszotta a fizikai fölényre, a párharcok megnyerésére alapuló játékát és annak köszönhetően, hogy a 24. percben Sörös Olívia, nem sokkal később pedig Szabó Lili is gólt szerzett, kétgólos előnybe került.

Sági Fruzsina parádés gólja hozta a fordulatot! Fruzsi a 32. percben, remek helyzetfelismeréssel, harminc méterről, a pécsiek kapusát átemelve szépített. Ha a szünetre még hátránnyal is mentünk, ez a gól megalapozta a fordulatot.

A szünetben sikerült rendezni a sorokat, Ferencsik Evelinék felhívták a játékosok figyelmét arra, miként találhatják meg a vendégek játékának ellenszerét. A második félidőben kombinatívan, sok passzal, szépen játszott a csapat, a lányok ügyesen használták ki, hogy a pécsiek a védekezésre koncentrálva óriási területet hagynak szabadon a középpályán. Alasz Hanna – aki ezzel minden bizonnyal az akadémiai U15-ös bajnokság gólkirálya is lesz – három remekbeszabott gólt lőtt, az Illés Akadémia-Viktória fordított és megnyerte a találkozót!

Azzal kell kezdenem, annak ellenére, hogy bár az, amit az első félórában láttam nem tetszett, nagyon büszke vagyok a lányokra! A legutóbbi, a Puskás Akadémia elleni találkozóhoz hasonlóan hátrányból fordítottak, példás küzdőszellemről tanúbizonyságot téve győztek. Örülök annak is, hogy az utolsó hazai bajnokinkon nyerni tudtunk. Egy mérkőzés van még előttünk, a bajnok, veretlen Ferencváros elleni találkozó: ettől függetlenül mondom, hogy ha nem is volt könnyű évünk, elégedettek lehetünk a szezonnal

– értékelt Ferencsik Evelin.