Kezdőcsapat tagja volt Göndör Alex

Kezdőcsapat tagja volt Göndör Alex

A magyar U17-es válogatott 5–2-re verte Svájcot.

Öt hét múlva Hollandiában az U17-es elitkörben lép pályára Eb-selejtezőkön a magyar válogatott, a keret tagja Göndör Alex, az Illés Akadémia játékosa is. A bekk januárban is részt vett az összetartáson, és most is elutazott a spanyolországi edzőtáborba. Itt a szintén elitkörös Svájccal kötöttünk le két felkészülési mérkőzést.

Az elsőn Szélesi Zoltán szövetségi edző a kezdőcsapatba jelölte Göndör Alexet, aki a háromvédős rendszer bal oldalán kapott helyet. Az első félidőt végigjátszotta az Illés Akadémia játékosa, ekkor már 3–2-re vezettek a mieink. Végül a 90., és a 92. percben szerzett gólokkal tettük magabiztossá a győzelmünket, azaz 5–2-re vertük a svájciakat.

Szépen beleálltak a srácok a munkába, eddig mindent meg tudtunk valósítani, amit elterveztünk. Szerencsések vagyunk, hogy ki tudtunk jönni Spanyolországba, jó időben, jó pályákon tudunk gyakorolni. A játékosok nagyon gyorsan elsajátították az új, három belső védős rendszert, és Svájc ellen megmutatták, hogy tisztában vannak a játékrendszer sajátosságaival. Ellenfelünk is változtatott a taktikáján az Eb-selejtezőkhöz képest, de azonnal tudtunk reagálni erre, és egy jó tempójú, színvonalas meccsen megérdemelt sikert arattunk. Remek volt a játékosok hozzáállása, jó százalékkal nyertük meg a párharcokat, a letámadásunk is működött, és szép gólokat lőttünk. A jó csapatteljesítmény és a néhány kiváló egyéni teljesítmény mellett voltak azért hibáink, például a két svájci gól előtt, ezeket igyekszünk javítani a következő mérkőzésre, de összességében jó alappal készülhetünk péntekre, amikor azok is megkapják kezdőként a lehetőséget, akik most csereként álltak be. Bízom benne, hogy a második meccsen is hasonló teljesítményt nyújtunk, mint ma

 mondta a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapjának Szélesi Zoltán.

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu