Jól szerepeltek a lányok a korosztályos válogatottakban

Jól szerepeltek a lányok a korosztályos válogatottakban

Az A-válogatott szerdai mérkőzése előtt egy nappal mindkét, Európa-bajnoki selejtezőre készülő korosztályos női válogatottunk pályára lépett. Az U19-esek Szlovéniában játszottak 1–1-es döntetlent, míg az U17-esek a romániai Aradon nyertek 8–0-ra.

A szlovéniai Murabarátiban pályára lépett idősebbek között az Illés Akadémia-Viktória játékosai közül Németh Zsófia Peónia és Kiss-Lantos Hanna a kezdőcsapatban kapott helyet, míg Kaszap Kamilla (a 72. percben) és Németh Mirtill (a 70. percben) csereként állt be. Az első félidő magyar fölénye ellenére a játékrész utolsó percében a szlovén csapat szerzett előnyt, a mieink azonban jól küzdve egyenlíteni tudtak.

Igazságos döntetlen született, látható volt, hogy a játékosok még messze vannak a csúcsformától

– nyilatkozta az MLSZ honlapjának Turtóczki Sándor szövetségi edző.

Aradon lényegesen nagyobb különbség volt a csapatok között – a mieink javára. U17-es válogatottunk – amelyben Csejtei Emília 64. percben lépett pályára – ezúttal szinte más súlycsoportban volt, mint a román csapat.

Magabiztosan futballoztak a lányok, de a fölényes győzelem ellenére voltak azért hibáink, az első félidőben rengeteg labdát eladtunk. Végig jelentős volt a labdabirtoklási fölényünk, a második félidő elején szerzett találatunk megtörte az ellenfelünket, és innentől kezdve teljesen egyoldalú volt a mérkőzés

– értékelte a találkozót Schumi Dorottya szövetségi edző.