Döntetlen a török kupagyőztes ellen

Döntetlen a török kupagyőztes ellen

Főpróbát tartott a Haladás.

A Rohonci út adott otthon a Merkantil Bank Liga 2022/2023-as rajtja előtti utolsó felkészülési mérkőzésnek. Az ellenfél a török kupa győztese, az Európa Liga-csoportkör Sivasspor volt: utóbbiakat is tucatnyi drukker kísérte el, és a hazaiak megnyitott lelátón is mintegy másfélezren foglaltak helyet. Németh Szabolcs a Mursits – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Derekas, Csernik, Sipos, Horváth R. – Rácz, Borvető tizenegyet küldte pályára, azaz korábbi akadémistáink közül Mursits Roland, Simut Mario Lucas, Horváth Rajmund és Rácz Barnabás kezdett, és ott volt egyéni képző-edzőnk, Bosnjak Predrag is.

Rögtön a meccs elején látszott, hogy rendkívül képzett együttes az ellenfelünk, az első 10 percben egyértelműen náluk volt többet a labda, de igazán nagyot nem kellett védenie Mursitsnak. Aztán mi is feljebb merészkedtünk, Rácz Barnabás lőtt nem sokkal fölé, és egyre inkább a középpályára tevődött át a játék. Az első félidőben gól nem született. Parázs volt az összecsapás, nem kímélték egymást a csapatok, ahogy az évszázadokkal ezelőtti magyar–török-küzdelmek során egyszer sem…

A második félidőben mi kezdtünk jobban: Horváth Rajmund egy remekül lekészített labdát 10 méterről kissé balról tekert rá, ám a kapu torkából kivágták azt a vendégvédők. Az első óra végén Mursits Roland védett embefelettit: a baloldali Sivasspor-akció végén egy fejest szedett ki kapusunk a jobb sarok elől. Remek Hali-akciót láthattunk a 62. percben, amikor Rácz Barnabás keresztlabdáját Bosnjak Predrag fejjel továbbította Horváth Rajmundnak, akinek lövését szögletre ütötte a török hálóőr. Volt egyszer védenivalója Verpecz Istvánnak is: a 76. percben avatkozott remekül közbe. A II. játékrészben egyébként a korábbi Illés Akadémia-játékosok közül Nyíri Vince, Bolla Gergő, Doktorics Áron, Tóth Máté és Tarján Patrik álltak be. Gól a második félidőben sem esett, így a főpróba 0–0-val zárult.

A Hali jövő héten vasárnap, hazai környezetben fogadja a Csákvárt – immáron bajnoki találkozón.