Kezdenek a nagypályás játékra is ráérezni U13-asaink

Kezdenek a nagypályás játékra is ráérezni U13-asaink

Kemény mérkőzésen győzött 3–2-re az NS Mura otthonában Szűcs János legénysége.

NS Mura U13 – Illés Akadémia U13 2–3 (1–1)
Illés Aka. U13.:
Hajba – Bock, Bárány, Orbán, Takács Á. – Molnár B., Módly, Magadics – Mihók, Szabó B., Dobovánszky. Cserék: Reiber, Angler B., Dörnyei, Szalma, Németh B., Székely. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők:
Szabó B. (30., 1–1), Orbán (42., 1–2),  Módly (56., 1–3)

Annak ellenére, hogy nem kezdték rosszul a mérkőzést Szűcs János tanítványai, a hazaiak jutottak előnyhöz, akik a 10. percben egy szép lövéssel vették be Hajba Botond hálóját. Szerencsére a bekapott gól nem fogta meg a mieinket és továbbra is mezőnyfölényben játszottunk. Ez pedig több helyzetet is eredményezett, de a szlovének sok esetben blokkolni tudták a kapura tartó próbálkozásainkat, vagy pedig a kapusuk védett nagyot. A 30. percben viszont egy nagyon csúnya fault után szabadrúgáshoz jutottunk a 16-os vonalának közelében, és Szabó Botond nagy lövést küldött a hálóba, ezzel pedig 1–1-re alakította az állást. Ez pedig a szünetig már nem is változott.

A második játékrészt remekül indítottuk: egy lecsorgó labdát Orbán Roland szép mozdulattal küldött a kapu jobb oldalába. A folytatásban is ifjú akadémistáink maradtak támadásban, ez pedig komoly helyzeteket is eredményezett. Egy darabig megúszták a vendéglátók a harmadik gólt, ám az 56. percben jött Módly Samu és 3–1-re módosította az eredményt. Ezt követően a fizikálisan elég nagy fölényben lévő muraszombatiak átvették az irányítást és egy egyéni hibát kihasználva gyorsan fel is jöttek 3–2-re. A hajrában a hazaiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, ám a legnagyobb helyzet így is Szabó Boti előtt adódott, de mivel a ziccer kimaradt, 3–2-es Illés-siker lett a derbi vége.

Gyakorlatilag az első nagypályás mérkőzésünket nyertük meg, még pedig egy erős ellenféllel szemben. Már hét közben is éreztem a csapaton, hogy jó úton járunk, és kezdik a gyerekek a nagypályát is érezni. Ez pedig tökéletesen be is igazolódott. Ötletesen játszottunk, sok olyan kombinációnk volt a támadóharmadban, amire később majd építhetünk. Jó akciókat vezettünk. A gyerekek sokat kérték a labdát, sokat mozogtak. Ezzel nem nagyon tudott az ellenfél mit kezdeni. A széleken is egészen jól mögéjük tudtunk kerülni, annak ellenére, hogy fizikálisan jóval erősebbek voltak. Úgy gondolom, hogy a végén picit eldurvuló játékba is úgy tudtunk beleállni, ahogyan kell. Karaktereket láttam a pályán, igazából elégedett voltam a látottakkal

– fogalmazott Szűcs János vezetőedző a 2×40 perces összecsapást követően.