Kevés volt a rúgott gólok száma

Kevés volt a rúgott gólok száma

Hiába játszott összességében jól és lelkesen U12-es csapatunk az ausztriai nemzetközi tornán, a hat meccsen szerzett két találat összességében a kilencedik helyhez volt elegendő.

Az ausztriai Ohlsdorfban kilencedik alkalommal megrendezett Salzkammergut Kupán lépett pályára akadémiánk U12-es legénysége. A tornán 8+1-es felállásban játszották a csapatok az egyenként 20-20 perces mérkőzéseiket. A szervezők a mieinket az A-csoportba osztották be, ahová összesen hat együttes kapott besorolást.

Tóth Zsolt legénysége az osztrák SV Ried ellen kezdte meg a szereplését és Bangó Benedek találatával 1–0-ra nyerni tudtunk. Ezt követően viszont kikaptunk 2–0-ra a Sturm Graz gárdájától, annak ellenére is, hogy végig szervezettek voltunk és a játék képe alapján a döntetlenre is rászolgáltunk volna. A vereség oka az osztrákok által szerzett két, teljesen elkerülhető gól volt. A harmadik meccsen a házigazda ASKÖ Ohlsdorf volt az ellenfél. Hiába játszottunk szinte végig egy kapura, mivel gólt nem szereztünk, maradt a 0–0-s döntetlen. A negyedik összecsapást az SK Rapid Wien együttesével vívtuk meg. A 3–0-ás bécsi siker teljesen megérdemeltnek mondható. A csoport utolsó fordulójában a német FC Augsburg együttese volt az ellenfél. Tóth Zsolt legénysége ezen a meccsen határozottan jól kezdett, ám a helyzeteket ezúttal sem sikerült gólra váltani. Viszont az ellenfél kihasználta egyik lehetőségét és megszerezte a vezetést. Szerencsére Kiss Benedek gólja visszahozta a reményeinket, de a végén hiába hajtottunk a győzelemért, 1–1 lett a derbi vége.

Így 5 ponttal Akadémián csapata a csoport 5. helyén zárt és a 9-10. helyezésért mérkőzhetett meg az osztrák LASK Linz gárdájával. A 0–0-s végeredményt követően Kiss Benedek, Hányi Bálint és Bangó Benedek sikeres büntetőjével 3–2-re mi nyertünk és így a kilencedik pozícióban zártunk.

Egy nagyon nívós nemzetközi tornán szerepelhettünk osztrák, német, svájci és szlovák első osztályú klubok utánpótlásai mellett. Összességében a gyerekek előtt megemelem a kalapomat, mert mindent megtettek. Óriási szívvel, szenvedéllyel játszottak. Viszont láthattuk azokat a dolgokat, amikben fejlődnünk kell. Ezek főként technikai és fizikális dolgok. Mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy ezeket a problémákat orvosoljuk és a gyerekek egyre jobb és jobb játékosokká váljanak. Ugyanakkor a kiválasztásunkon is alakítanunk kell már ennél a korosztálynál is. Végezetül még egyszer gratulálok a gyerekeknek. Örülök, hogy ilyen remek hozzáállással küzdötték végig a tornát. Szalai Jánosnak pedig köszönöm a munkáját és a segítségét

– fogalmazta meg véleményét arról a tornáról Tóth Zsolt vezetőedző, amit végül az FC Augsburg nyert meg a SK Puntigamer Sturm Graz és a FC Young Boys Kärnten előtt.

Az Illés Akadémia U12 kerete: Bangó Benedek, Baranyi Borisz, Dudás Noel, Hányi Bálint, Horváth Dániel, Kiss Benedek, Kovács Viktor, Lajos Patrik, Lengyel Ágoston, Majlinger Máté, Molnár Bálint, Poszavecz Lénárd, Tóth Noel.

Vezetőedző: Tóth Zsolt.