Remek gólokkal győztünk

Remek gólokkal győztünk

Az Illés Akadémia U16 leendő csoportellenfelét verte meg.

Illés Akadémia U16 – MOL Fehérvár U16 2–0 (1–0)
Illés Aka. U16:
Tama M. – Abért B., Tóth Á., Németh R., Gyapjas – Csalló, Zsiga, Palkó – Pécskai, Abért O., László. Cserék: Farkas D. – Pénzes, Bene, Erdei, Szabó B., Skravanek, Blum, Rózsa, Szakasics, Pljesovszki. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Tóth Á. (29., 1–0), Szakasics (80., 2–0)

Letámadással operáltunk a meccs első időszakában, aminek eredményeképpen elsősorban a bal oldalról jöttek a beadások, ám a befejezések pontatlanok voltak. Helyzete volt a Fehérvárnak is (Tama Máténak nem kellett közbeavatkoznia), így változatos volt a találkozó.

Az első negyedóra végén 11-eshez jutottak a piros-kékek, azt azonban Tama Máté lábbal hárította! Fél óra telt el, amikor egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után a hosszú oldalra érkezett a beadás, ahol Tóth Ábel remek ütemben emelkedett és a kapus mozgásával ellentétesen a bal sarokba bólintott, 1–0.

A második félidőben is folytatódott a lüktető játék. Nálunk Skravanek Lázár került helyzetbe egy egyéni akció végén, de lövését fogta a fehérvári kapus, míg a Fejér megyeiek próbálkozásainál a bekkjeink blokkoltak remek ütemben. Aztán az ivószünet után fölényt alakítottunk ki, azonban vagy nem találtunk kaput, vagy az utolsó pillanatban szereltek a védők. A 80. percben Szabó Bence adott parádés labdát a belső védők között megugró Szakasics Péternek, aki a kapust is kicselezve gurított a hálóba, kialakítva a 2–0-s végeredményt.

Jól kezdtük a meccset, az első bő tíz percben az ellenfél térfelén tartottuk a játékot, próbáltuk letámadni őket. A labdaszerzések után voltak is lehetőségeink. Aztán kiegyenlítődött meccs, hiszen egy minőségi csapat volt az ellenfelünk. Az elmúlt hetekben gyakoroltak – mozgások labdával vagy anélkül – visszaköszöntek, azonban azt éreztem, hogy nem vagyunk eléggé frissek. Egy kis fáradtságot láttam a társaságon, de a komfortzónánkat kitolva, mégiscsak megnyertük a mai mérkőzést. Látjuk, miben kell előre lépnünk. Annak külön örülök, hogy hátul lehoztuk nullára a meccset, pedig védekezésben is kell fejlődnünk, van mit javítani. Összességében gratulálok a srácoknak – nyilván ez egy felkészülési mérkőzés volt, de győzni mindig jó. Van még egy hetünk a szezon elejére kifrissülni, mert tudom, hogy tudunk ennél pontosabban és gyorsabban is játszani

– foglalta össze a látottakat Sátori Barnabás vezetőedző.