Folytatás a felsőházban

Folytatás a felsőházban

A kilenc csoportmeccsen összesen 18 pontot gyűjtött U10-es csapatunk Opavában, így vasárnap újabb öt, kőkemény ellenfél vár a mieinkre.

A Hende Noel – Novák Benett, Rajos Ádin, Molnár Bálint, Papp Olivér, Tóth Dávid, Dávid Marcell, Vígh Olivér, valamint Kalmár Kornél alkotta 9 fős kerettel utazott Faggyas Milán vezetőedző a csehországi Opavában megrendezett nemzetközi U10-es erőfelmérőre. A tornán a csapatok 5+1-es felállásban léphetnek a 42×24 méteres játéktérre, ahol egy mérkőzés 1×15 percből áll. A viadalon résztvevő 20 korosztályos gárdát a szervezők két 10-10 együttesből álló csoportba sorsolták, így a nyitónapon valamennyi gárdára sűrű program, azaz 9 összecsapás várt.

A mieink a játéknap során az SK Slovan Bratislava, a Zaglebie Lubin, az FC Baník Ostrava, az SK Zavazná Poruba, az SFC Opava, az FC Vratimov, az MSK Zilina, a Polonii Nysa, valamint a Zaglebie Sosnowiec együtteseivel találkoztak. Akadémistáink végül 18 pontot gyűjtöttek úgy, hogy hatszor győztesen, míg háromszor vesztesen hagyták el a játékteret. Ez a remek mutató pedig azt jelenti, hogy Faggyas Milán legénysége a felsőházban folytathatja vasárnap, ahol az A-csoport legjobb öt együttesével találkozhat majd, immár 1×20 perces derbik keretében.

Nagyon pozitív az a teljesítmény, amit a mai napon ilyen rangos ellenfelekkel szemben nyújtani tudtunk. Nyilván kicsit hullámzó volt a játékunk, voltak benne kevésbé jó meccseink is. Azokat a mérkőzéseket azonban azonnal kielemeztük és a következő összecsapásunkon már ki is tudtuk őket javítani. Sajnos az első meccsen kikaptunk 2–1-re, pedig Szabó Róbert kollégámmal együtt úgy gondoltuk, hogy nyernünk kellett volna. Azt követően szépen beindultunk, egyre jobbak lettünk, megszoktuk, hogy nem 6+1-es, hanem 5+1-es felállásban kell játszanunk. Jöttek is az eredmények, de az ebédszünet picit megtörte a lendületünket. Rögtön el is veszítettünk egy nyerhető meccset 3–0-ra. De tudtunk gyorsan váltani és a remek erőkből álló Slovan Bratislavát is legyőztük. A mentalitás és a mutatott játék is jó volt. A 18 ponttal összességében elégedettek lehetünk, annak tudatában, hogy erős ellenfelekkel kellett megmérkőznünk

– értékelte az első nap történéseit Faggyas Milán.