Kevés volt a győzelemhez az óriási fölény

Kevés volt a győzelemhez az óriási fölény

Az ETO FC Győr után, a Fehérvár FC-vel is 1–1-es döntetlent játszottak az U19-es lányok.

Haladás-Viktória U19 – Fehérvár FC U19 1–1 (1–1)
Haladás-Viktória:
Csapó – Balázs, Pálmai, Hajba, Balogh (Vámos 74.) – Kováts (Németh M. 68.), Németh Zs, – Csizmadia Zs., Varga (Saly, 80.), Molnár (Pálfy, 46.) – Németh A. Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerző: Csizmadia Zs. (29., 1–0)

Akadémistáink már a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, és jelezték, hogy mindenképpen szeretnék itthon tartani a három pontot. Egy-egy labdavesztés után nagyon gyorsan visszatámadtak a mieink, valamint a labdakihozatallal is rendre meggyűlt a fehérváriak baja. Meddő mezőnyfölényben játszottak a szombathelyiek, tetszetős akciókat vezettek a széleken, emellett pedig átlövésekkel is bátran próbálkoztak. Egy jól eltalált lövés után a 29. percben Csizmadia Zsófia juttatta vezetéshez a házigazdát. Tebeli György együttese továbbra is lendületben maradt, igyekezett nyomás alá helyezni ellenfelét, amely azonban a félidő hajrájában egy szabadrúgás után egyenlíteni tudott.

Egy bekapott gól sosem jön jókor, ám lélektani szempontból talán a legrosszabbkor érkezett a fehérváriak találata. Ennek ellenére a fordulás után is egy rendkívül agilis Viktória volt a pályán, amely talán még az első félidőhöz képest is nagyobb fölényben játszott. Az idő előrehaladtával aztán jöttek a friss erők a csapatba, akik ugyan új lendületet adtak, ám az utolsó passzok, befejezések csak nem akartak sikerülni. A találkozó végül 1–1-es végeredménnyel zárult, amely a mérkőzés összképe alapján a vendégekre nézve hízelgő.

Nagyon jól kezdtünk. Már az első öt percben több gólszerzési lehetőségünk volt, amit sajnos nem sikerült kihasználnunk. Az első félidőben végig mi domináltunk, sorra alakítottuk ki a lehetőségeket, amiből Csizmadia Zsófi egy labdaszerzés után, egyet gólra is váltott. Sajnos, a félidő legvégén kaptunk szabadrúgásból egy gólt, ráadásul azt egy elkerülhető szabálytalanság előzte meg, amiért elég bosszús vagyok. A második félidőben is mi támadtunk, birtokoltuk a labdát, de nem sikerült sehogy sem gólt elérni. Nem vagyunk elég határozottak az ellenfél tizenhatosánál, kapkodunk, rossz döntéseket hozunk. A mai mérkőzésről minden elmond, hogy az ellenfelünknek három kapura lövése volt, abból kettő szabadrúgásból, egy pedig 20-25 méterről… Sajnálom a lányokat az eredmény miatt, hiszen rengeteget dolgoztak azért, hogy ma győzelmet érjünk el. Ezt nem csak a meccsre értem, hanem a hétköznapokban elvégzett munkára is. Jó úton van a csapat, nagyon jól dolgoznak, aminek remélem minél előbb egy győzelem lesz a bizonyítéka

– értékelt Tebeli György edző a találkozót követően.

Nyitókép forrása: Szendi Péter/Vaol.hu